kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3266
EURO
35,0730
STERLIN
41,0301
BITCOIN
$70.581
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Bezos ve Musk’ın olay yaratan fotoğrafı: Her şey o günden sonra başladı

Bezos ve Musk’ın olay yaratan fotoğrafı: Her şey o günden sonra başladı
23.03.2021
0
A+
A-

Dünyanın en zengin iki insanı Jeff Bezos ve Elon Musk’ın 17 yıl önce çekilmiş fotoğrafı sosyal medyada viral oldu. O dönem uzay şirketleriyle rekabet eden ikilinin, fotoğrafın çekildiği günden sonra aralarının iyiden iyiye kızıştığı belirtiliyor.

Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf, uluslararası kamuoyunu dünyanın en zengin iki insanıyla ilgili nostaljiye sürükledi. Söz konusu karede bir yanda e-ticaret devi Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, diğer yanda Tesla ve SpaceX gibi şirketlerin kurucusu Elon Musk yer alıyor.

Forbes Milyarderler Listesi’nde ilk iki sırada bulunan ve son dönemde aralarındaki zirve yarışı kıyasıya geçen Bezos ve Musk, yıllar önce uzayla ilgili projeleri için bir yemekte bir araya gelmiş. The Hustle’dan Trung Phan’ın paylaştığı fotoğraf 2004 yılına uzanıyor.

Bezos’un havacılık ve uzay araştırma şirketi Blue Origin ile Musk’ın şirketi SpaceX o tarihlerde büyük bir rekabet içinde. Phan’ın aktardığına göre NASA’yla anlaşmak için fırsat kollayan Musk’ın şirketi SpaceX her zaman çok daha göz önünde oldu.

‘YANLIŞ AĞACA HAVLIYOR’

İkili o buluşmada fikir alışverişinde bulunurken, aralarındaki görüş ayrılıklarının o günden sonra daha da arttığı belirtiliyor. Musk’ın görüşmeyi, “Roket mimarisi üzerine konuştuk. Teknik olarak çok açık, o yanlış ağaca havlıyor. Elimden gelen en iyi tavsiyeyi vermeye çalıştım. Ancak roketlerle ilgili peşinde oldukları geliştirmelerin bazıları yanlış yolda” sözleriyle anlattığı biliniyor.

’17 YIL OLDUĞUNA İNANMAK ZOR’

Bezos günümüzde Musk’ı Mars’a insan gönderme planıyla eleştirirken, Musk ise Bezos’u ‘kopyacı’ olmakla suçluyor. Fotoğrafın sosyal medyada viral olmasının ardından Musk, “Vay canına, bunun 17 yıl önce olduğuna inanmak zor” ifadelerini kullandı.

Forbes’un son verilerine göre Jeff Bezos 181 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı. Musk ise 170 milyar dolarla onu ikinci sırada takip ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.