kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4936
EURO
34,9018
STERLIN
40,6732
BITCOIN
$63.555
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Alibaba’ya ‘medyada küçül’ baskısı

Alibaba’ya ‘medyada küçül’ baskısı
15.03.2021
0
A+
A-

Wall Street Journal, Çin hükümetinin Alibaba’dan medya varlıklarının elden çıkarması yönünde talepte bulunduğunu iddia etti.

Son dönemde Çin yönetimi ile bir dizi anlaşmazlık yaşadığı söyleyenen Jack Ma’nın kurucusu olduğu Alibaba’nın sahip olduğu medya şirketleri için dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Çin hükümetinin ana faaliyet alanı e-ticaret olan Alibaba Group’un medya varlıklarının bir kısmını elinden çıkarması için baskı yapıyor.

Wall Street Journal’da yer alan habere göre, teknoloji devinin ülke kamuoyu üzerindeki etkisinden endişe duymaya başlayan Pekin yönetimi, medya varlıklarının listesini inceledikten sonra Alibaba’dan söz konusu alanda küçülmeyi başlatması için bir plan hazırlamasını istedi.

Jack Ma tarafından kurulan Alibaba, yıllar içinde basın – yayın, dijital, sosyal medya ve reklamcılığı kapsayan geniş bir medya varlıkları portföyü oluşturdu. Twitter benzeri Weibo ile birkaç popüler Çin haber kuruluşunun sahibi olan Alibaba, Hong Kong’un önde gelen İngilizce gazelerinden South China Morning Post’u da bünyesinde bulunduruyor.

YAYIN POLİTİKASINA KARIŞMIYORUZ

Çin Komünist Partisi konuyla ilgili soruları yanıtsız bırakırken, Alibaba ise tartışmalar hakkında yorum yapmadı. Şirket yaptığı açıklamada, medya varlıklarında pasif bir finansal yatırımı olduğunu belirtti.

Açıklamada, “Bu şirketlere yaptığımız yatırımların amacı, işlerini yükseltmek için teknoloji desteği sağlamak ve temel ticaret işlerimizle ticari sinerji oluşturmaktır. Şirketlerin günlük operasyonlarına veya editoryal kararlarına müdahale etmiyoruz veya müdahil olmuyoruz” denildi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.