kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5909
EURO
34,8629
STERLIN
40,6329
BITCOIN
$64.532
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Corona salgınıyla zirve yaptı: Dünya oksijen bulamıyor

Corona salgınıyla zirve yaptı: Dünya oksijen bulamıyor
12.03.2021
0
A+
A-

Corona virüsü salgını dünyayı başka bir sorunla daha yüzleştirdi: Medikal oksijen yetersizliği. ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, yeterli oksijene ulaşılabilse zatürreden ölen yetişkinlerin yüzde 40’ının kurtarılabileceğini söylerken, “Bu durum hiç böyle yüzüme vurulmamıştı” dedi.

Corona virüsü salgını dünya genelinde hızla can almaya devam ederken, sağlık sektöründe ciddi sorunlar yaratmayı da sürdürüyor. Salgın süreci büyük bir sorunu da gözler önüne serdi.

Murdoch Çocuk Araştırma Enstitüsü’nün öncülüğünde gerçekleştirilen panelde, dünyanın medikal alanda kullanılan oksijen eksikliğine dikkat çekildi. Panele, ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci ve eski ABD Başkanı Bill Clinton da katıldı.

‘YETİŞKİNLERİN YÜZDE 40’I KURTARILABİLİR’

Panelde söz alan Bill Clinton, “Eğer zengin bir ülkede yaşıyorsanız, kandaki oksijen oranınız düşükse doktorlar bunu tedavi edecek ekipmanlara sahip. Ancak dünyanın öteki bölgelerinde bu hala bir ölüm emri olabilir. Covid-19’la beraber sağlıkta eşitliğe yönelik kriz şiddetlenmiş durumda” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerini aktaran Dr. Fauci ise, her yıl 500 bin yenidoğanın medikal oksijen eksikliği nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi. Oksijene ulaşılması halinde zatürreden ölen yetişkinlerin yüzde 40’ının önlenebileceğini savundu.

‘HİÇ BÖYLE YÜZÜME VURULMAMIŞTI’

Dr. Fauci, “Açıkça dile getirilmesi gereken büyük bir sorunla mücadele ediyoruz. 40 yıldır bu işin içindeyim ancak corona virüsü nedeniyle ABD’de oksijen yetersizliği yaşayana dek, yoksul ülkelerde ne olduğunda dair bu durum hiç böyle yüzüme vurulmamıştı” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.