kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3360
EURO
35,1838
STERLIN
41,1343
BITCOIN
$66.139
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Aşı pasaportu Avrupa’nın gündeminde

Aşı pasaportu Avrupa’nın gündeminde
17.01.2021
0
A+
A-

Avrupa Birliği, serbest dolaşımı kolaylaştıracak ‘aşı pasaportu’ uygulamasını gündemine aldı. Üye ülkelerin uygulayacağı korona aşı sertifikası ile insanların daha rahat seyahat etmesi hedefleniyor. Ancak nasıl uygulanacağı ve üçüncü ülkeleri nasıl etkileyeceği şimdilik belli değil.

Koronavirüsle mücadelede zorlanan Avrupa Birliği (AB) ülkeleri peş peşe yeni tedbirler açıklıyor. Son olarak Fransa, ülkeye Avrupa Birliği dışından geleceklere negatif test sonucu zorunluluğu getirdi. Virüs nedeniyle seyahat kısıtlamalarının artmaya başlaması AB’de ‘aşı pasaportu’ tartışmalarını alevlendirdi.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, ‘aşı pasaportu’ uygulamasının devreye sokulması için geçtiğimiz günlerde AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’e mektup gönderdi. Miçotakis, bu tür bir belgenin aşı olanların seyahat özgürlüklerini kolaylaştıracağı görüşünde. Polonya da bu fikre açık destek verirken Almanya’nın da aralarında olduğu bazı ülkeler ise şu aşamada bu fikre pek sıcak bakmıyor. Önümüzdeki günlerde daha da yoğunlaşması beklenen “aşı pasaportu” tartışmasında henüz alınmış bir karar yok.

21 OCAK’TA ELE ALINACAK

AB Komisyonu konuyu teknik boyutlarıyla değerlendirirken AB liderleri, 21 Ocak’ta salgınla mücadele koordinasyonu konusunda yapacakları video konferansta konuyu ele alacaklar. Hangi ülkenin hangi aşıyı seçeceği konusunda herhangi bir yetkisi bulunmayan AB’de, herkesin aşıya erişimi sağlanmadan ‘aşı pasaportu’ adımının ayrımcılığa neden olacağı görüşü öne çıkıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.