kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5362
EURO
34,7931
STERLIN
40,4615
BITCOIN
$64.740
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Orta şiddetli yağmur
11°C
Cuma Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Biden: On binlerce kişi salgın nedeniyle hayatını kaybedecek

Biden: On binlerce kişi salgın nedeniyle hayatını kaybedecek
23.12.2020
0
A+
A-

ABD’de başkan seçilen Joe Biden, korona virüsü salgınında ‘en karanlık günlerin henüz gelmediğini’ söyledi ve önümüzdeki aylarda on binlerce ölümün daha yaşanacağını ifade etti. Biden, “Virüsü yenmek sabır ve kararlılık gerektirecek” ifadelerini kullandı.

ABD’nin yeni başkanı Joe Biden, korona virüsü salgınıyla mücadelede ‘en karanlık günlerin henüz gelmediğini’ söyledi. “Covid’e karşı savaşta en karanlık günleri geride bırakmadık” diyen Biden, önümüzdeki aylarda on binlerce kişinin daha Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedeceğini belirtti ve “Bu kriz sırasında doğruyu söyleyeceğime söz veriyorum” dedi.

‘AŞI BUNUN ÖNÜNE GEÇEMEYECEK’

Delaware eyaletinde konuşan Biden, “Bunu duymak ne kadar sinir bozucu olsa da virüsü yenmek sabır ve kararlılık gerektirecek” ifadelerini kullandı. Biden, önümüzdeki aylarda on binlerce ölümün daha yaşanacağını söyledi: “Önümüzdeki aylarda ön binlerce hayat daha kaybedeceğiz ve aşı bunun önüne geçemeyeceği için tetikte kalmamız gerekiyor.”

‘TRUMP YÖNETİMİ SİBER GÜVENLİĞE ÖNCELİK VERMEDİ’

Arkasında Rus hackerların olduğu iddia edilen siber saldırıların ‘ABD için büyük risk teşkil ettiğini’ söyleyen Biden, Başkan Donald Trump’ı eleştirerek “Trump yönetimi siber güvenliğe öncelik vermedi” dedi. Biden, Trump’ın ekibinin geçiş sürecinde işbirliği yapmadığını söyledi ve “Savunma Bakanlığı bize birçok konu hakkında bilgi vermiyor” ifadelerini kullandı.

Günler süren tartışmaların ardından 900 milyar dolarlık korona virüsü destek paketini onaylayan Kongre’yi de tebrik eden Biden, Demokrat Parti seçimlerinde rakibi olan Senatör Bernie Sanders’ı ve Cumhuriyetçi senatörleri paketin onaylanması sürecinde verdikleri destek için teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.