kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5433
EURO
34,9184
STERLIN
40,6699
BITCOIN
$63.432
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

EpiVakKorona ile aşılanan 1.4 bin kişide herhangi olumsuz bir etkiye rastlanmadı

EpiVakKorona ile aşılanan 1.4 bin kişide herhangi olumsuz bir etkiye rastlanmadı
15.12.2020
0
A+
A-

Rusya’da geliştirilen ikinci Covid-19 aşısı EpiVakKorona aşısının tescil sonrası klinik denemeleri kapsamında aşılanan 18 ve 60 yaş üstü gönüllülerde istenmeyen sonuçlara rastlanmadığı belirtildi.

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor), Vektor Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen ikinci Rus Covid-19 aşısı EpiVakKorona aşısının 18 ve 60 yaş üstü gönüllülerde herhangi olumsuz bir etkiye rastlanmadığını belirtti.

Rospotrebnadzor’dan gazetecilere yapılan açıklamada, “Rospotrebnadzor bünyesindeki  Vektor Viroloji ve Biyoteknoloji Araştırma Enstitüsünün geliştirdiği EpiVakKorona aşısının tescil sonrası plasebo kontrollü klinik denemeleri kapsamında 18 yaş üstü 1316 gönüllü ve tescil sonrası klinik denemelere katılan 60 yaş üstü 122 gönüllüye ilk dozu yapıldı. Gönüllülerin tümü kendilerini iyi hissediyor, istenmeyen herhangi olumsuz bir etkiye rastlanmadı” ifadeleri kullanıldı.

Daha önce, EpiVakKorona aşısından sonra oluşan bağışıklık seviyesinin objektif değerlendirilmesinin yapılabilmesi için, Vektor Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen koronavirüsün yüzey proteininin belirli alanlarında antikorların saptanmasında yüksek hassasiyete sahip ELISA test sistemleri kullanılacağı açıklanmıştı.

EpiVakKorona’nın veziküler stomatit virüsünün rekombinant suşu baz alınarak geliştirildiğini belirten Vektor yetkilileri, aşının SARS-CoV-2 virüsünün bileşenlerinin hücre içi sentezini sağlayan ve böylece hem hücresel hem de humoral bağışıklık tepkilerinin oluşumunu indükleyen güvenli bir rekombinant viral vektöre dayandığını kaydetmişti.

Vektor yetkilileri, birden fazla aşıya sahip olmanın büyük bir avantaj olduğununa vurgu yaparak, veziküler stomatit virüsüne dayalı aşının ne tür bir role sahip olabileceğinin gerekli tüm çalışmaların tamamlanmasından sonra söylenebileceğini ifade etmişti.

Vektor Viroloji ve Biyoteknoloji Araştırma Enstitüsü’nün geliştirdiği ikinci Rus Kovid-19 aşısı olan EpiVakKorona, 14 Ekim’de tescil edilmişti.

Kasım ayında başlayan EpiVakKorona’nın tescil sonrası klinik denemeleri 18 ve 60 yaş üstü gönülülerin katılımıyla sürüyor.

Rospotrebnadzor, EpiVakKorona aşısının gönüllüler için güvenliği ve 2 ila 8  derece ısıda saklanma ve nakledilebilme özelliklerinden dolayı öbür aşılardan ayrıldığını vurgulamıştı.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.