kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5837
EURO
34,7934
STERLIN
40,3228
BITCOIN
$64.148
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Hafter güçleri Jamaika bandıralı, Türk yük gemisini alıkoydu

Hafter güçleri Jamaika bandıralı, Türk yük gemisini alıkoydu
08.12.2020
0
A+
A-

Libya’da ülkenin doğusunu kontrolü altında tutan General Halife Hafter’e bağlı güçlerin sözcüsü, Mısrata limanına giden Jamaika bandıralı bir Türk yük gemisini durdurduklarını açıkladı.

Hafter’e bağlı Libya Ulusal Ordusu’nun (LNA) Sözcüsü Ahmed el Mismari, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Mabrouka adındaki ticari yük gemisinde dokuzu Türk vatandaşı, 17 kişilik mürettebat olduğunu ve henüz kargosunun aranmadığını belirtti.

Mısrata’nın Hafter güçleri ve Türkiye’nin desteklediği, uluslararası alanda tanınan Trablus yönetimi arasında haftalar süren ateşkesin ardından, çatışmaların yeni odak noktası olabileceği belirtiliyor.

Derne yakınlarında durdudulan geminin Ras el Hilal limanına çekildiğini duyurdu.

 El Mismari bir televizyona kanalına yaptığı açıklamada geminin ilaç yüklü olduğunu ancak yasak ilan ettikleri bir bölgeye girdiği için alıkonulduğunu söyledi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir Türk kaynak ise, Reuters Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada geminin Mısır’dan Libya’ya ilaç ve diğer tıbbi malzeme sevkiyatı yaptığını ve yakında salıverilmesinin beklendiğini belirtti.

‘Gemideki ilaçlara acilen ihtiyaç duyanlar var’

Söz konusu kaynak “Libya’da acilen ilaç ve kan ürünlerine ihçtiyaç duyan hastalar. Silah ya da başka bir şey olmadığı açık. Bu tür el koymalar doğru değil” dedi.

Türk kaynak, LNA’nın AB’nin Libya’ya uygulanan silah ambargosunu denetlediği İrini Operasyonu’ndan cesaret almış olabileceğni de sözlerine ekledi.

Libya’da rakip taraflar Ekim ayında ir ateşkes anlaşması imzalalmış ve BM, ülkede uzun süredir devam eden çatışmaların sona erdirilmesi için, gelecek yıl seçim yapılmasını amaçlayan bir siyasi diyaloğu kabul ettirmeye çalışıyordu.

Ancak her iki taraf da, ateşkes şartlarının öngördüğü gibi güçlerini cephe hattından çekmedi. Geçen Pazan günü de LNA güçleri bir kışlayı ele geçirdi.

LNA Sözcüsü El Mismari Pazartesi günü de Türkiye’yi Libya Ulusal Uzlaşma hükümetine silah ve savaşçı sağlamakla suçlamıştı. LNA’ya da Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır destek veriyor.

Bir BM uzmanları heyeti, her iki tarafın da yabancı destekçilerin Libya’ya silah ambargosunu deldikleri sonucuna varmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.