kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3640
EURO
35,0101
STERLIN
40,9300
BITCOIN
$70.220
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Doğa yürüyüşçüsü, 45 dakikalık ‘ölüm’den sonra hayata döndürüldü

Doğa yürüyüşçüsü, 45 dakikalık ‘ölüm’den sonra hayata döndürüldü
17.11.2020
0
A+
A-

ABD’deki bir ulusal parkta kaybolduktan sonra kurtarılan bir doğa yürüşçüsü, kalbinin 45 dakika boyunca durmasına karşın hayata döndürüldü ve durumunun iyi olduğu açıklandı.

ABD’de 45 yaşındaki Michael Knapinski, geçen hafta sonu dondurucu soğukta Rainier Dağı Ulusal Parkı’nda kayboldu. Dağda bir gece geçirdikten sonra bulunan Knapinski, daha sonra helikopter ambulansla Seattle kentindeki bir hastaneye götürüldü. Hastaneye ulaştığında nabzı vardı, ancak daha sonra kalbi durdu.

“ACİL SERVİSTEYKEN ÖLDÜ”

Dr. Jenelle Badulak Seattle Times gazetesine yaptığı açıklamada “Acil servisteyken öldü” dedi.

Daha sonra kalp masajı yapıldı ve daha sonra ekstrakorporeal membran oksijenasyonu (ECMO) makinesine bağlandı. Bu cihaz, vücudundaki kanda bulunan karbon dioksiti temizledikten sonra vücuduna geri veriyordu.

“AĞLADI, AĞLADI”

45 dakika sonra kalbi yeniden atmaya başladı, iki gün sonraysa uyandı. Hemşire Whitney Nolan “Ağladı, ağladı ve eminim ben de biraz ağladım” dedi.

“BİRİNİN UYANDIĞINI GÖRMEK GERÇEKTEN ÖZELDİ”

Nolan ayrıca “Başından sonuna üzerinde çok sıkı çalıştığımız birinin uyandığını görmek gerçekten özeldi” dedi. Hala hastanede yatan Knapinski CBS’e yaptığı açıklamada ağır bir uyuşturucu bağımlılığından kurtulduktan sonra, doğa yürüyüşlerine başladığını anlattı.

“BENİ HAYATTA TUTARAK MÜTHİŞ BİR İŞ ÇIKARTTILAR”

Knapinski “Çok sağlıksız, hasta bir adamdım ve daha sonra doğa yürüyüşlerine başladım. Bu benim hayatımı değiştirdi” dedi. Knapinski ayrıca, doktorların öldüğünü kabul etmeyi reddettiğini söyledi ve “Beni hayatta tutarak müthiş bir iş çıkartılar” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.