kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5309
EURO
34,9615
STERLIN
40,7479
BITCOIN
$64.661
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Öldürenlerin başına 8 bin Kanada doları ödül kondu

Öldürenlerin başına 8 bin Kanada doları ödül kondu
16.11.2020
0
A+
A-

Kanada’da, kaçak avcıların geçen hafta nadir beyaz sığın geyiğinin öldürülmesi bölgedeki yerliler arasında öfke ve üzüntü uyandırdı.

Kanada’da Ontario eyaletinin kuzeyindeki Timmnis şehrinde iki nadir beyaz sığın geyiğinin öldürülmesi yerel halkı öfkelendirdi.

Şehir civarında yaşayan sakinler, nadir beyaz sığın geyiklerinin kimseye zarar vermeden ormanda dolaştığını söylüyor.

Durum böyleyken kaçak avcıların geçen hafta iki dişi beyaz sığın geyiğini vurarak öldürmesi büyük tepki topladı. Avcılar hayvanların bazı organlarını aldıktan sonra cansız bedenlerini yol kenarına bıraktı.

Bölgenin yerlileri Flying Post First Nation’ın başındaki Murray Ray, olaya ilişkin şunları söyledi:”Herkes üzgün ve öfkeli. Niye gidip vururlar ki hayvanı? Gerçekten bu kadar mı ihtiyacın var bu hayvana? Eğer dişi sığın avlamak için izinleri varsa, gidip diğer türdekileri vursunlar, nadir beyaz sığınları rahat bıraksınlar.”

Yerliler arasında bizon, kuzgun ve bozayılardan beyaz renkli olanlar kutsal kabul ediliyor ve herhangi şekilde bu hayvanlara zarar verilmesi büyük tepki topluyor.

Yerlilerden Troy Woodhouse ise üzüntüsünü şöyle belirtti: “Birilerinin böyle güzel bir hayvanı öldürmesi beni üzüyor. Kimse bölgede ne kadar beyaz sığın geyiği yaşadığını bilmiyor. Dolayısıyla bir tanesinin bile aramızdan ayrılması büyük kayıp olabilir.”

Woodhouse, yıllar içinde karşılaştığı sığın geyiklerinden yol çıkarak civarda nadir beyaz türlerden yaklaşık 30 tane bulunabileceğini belirtti.

Beyaz sığınlar 40 yıldan fazladır bölgede yaşasa bile ancak son 10 yıl içinde yasalarla koruma altına alındı.

Bu nadir canlılar yasa nezdinde ayrı tür olarak değerlendirilmese de bölgenin farklı noktalarında hayvanların öldürülmesinin yasak olduğunu belirten uyarılar yer alıyor.

Woodhouse, kaçak avcılara dair bilgi sunanlara 1000 Kanada doları ödül teklif etti.

Yerel bir sondaj şirketi de Woodhouse’la aynı miktarı teklif ederken, bir hayvan koruma derneği de 5000 bin Kanada doları ödül vereceğini duyurdu.

Kaçak avcıların bulunması için teklif edilen ödül miktarı toplamda 8 bin Kanada dolarını buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.