kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3799
EURO
35,1599
STERLIN
41,1585
BITCOIN
$70.718
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İsrailli şirketten yeni teknoloji: Kulaklığa gerek kalmadan müziği doğrudan beyne gönderecek

İsrailli şirketten yeni teknoloji: Kulaklığa gerek kalmadan müziği doğrudan beyne gönderecek
13.11.2020
0
A+
A-

Müzikseverlere yeni bir deneyim sunmaya hazırlanan İsrail merkezli teknoloji şirketi Noveto Systems, kulaklık ya da herhangi bir bağlantı olmadan sesleri insanın beynine gönderen bir cihaz geliştirdi.

İsrail’de geliştirilen yeni teknoloji, herhangi bir kulaklık, hoparlör ya da bağlantı olmadan müziğin insanın beyni içinde çalıp sesleri dinlemesini sağlayacak.

Noveto Systems şirketi, bugün tanıttığı SoundBeamer 1.0 adı verilen yeni masaüstü cihazla müşterilerine hiç kimseyi rahatsız etmeden müzik dinleme, TV izleme ve bilgisayar oyunu oynama sözü veriyor.

Sound beaming (ses saçma) adlı bir teknolojiyle çalışan cihaz, başta kullanıcının kulağının konumunu belirleyen ve daha sonra sesi göndermek için ses ötesi dalgalarını kullanan 3D algılama modülüyle çalışıyor.

Gelecek yıl prototipin daha ‘küçük ve seksi’ versiyonu çıkıyor

Sound beaming yeni olmasa da Noveto, bu teknolojiyi kullanarak tüketiciye yönelik ilk markalı ürünü sürmüş olacak ve bu prototipin ‘daha küçük ve seksi’ bir versiyonunu 2021 Noeli’nde açıklamayı planlıyor.

Şirketten yapılan açıklamada, bu hafta müşteriler, her iki kulağa eşit şekilde vuran geleneksel stereo ses sistemini veya dinleyiciyi sarıp 360 derece ses deneyimini yaratan 3 boyutlu seçeneklerinden biri alabilir.

‘Bir bilim kurgu filmindeymişsiniz gibi’

Associated Press (AP) ajansı, teknolojinin demosuna ilişkin “Dinleme hissi doğrudan bir bilim kurgu filminin içindeymişsiniz gibi hissettiriyor. 3 boyutlu ses o kadar yakın ki sanki kulaklarınızın içindeymiş, önünde, üstünde ve arkasındaymış gibi” ifadelerine verildi.

Haberde, “Demoda, dinleyicinin tamamen sahneye taşındığını hissettiği, bir göldeki kuğuların, vızıdlayan arıların ve şırıltılı bir derenin olduğu bir doğa videosu yer alıyor” ifadeleri de kullanıldı.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.