kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3342
EURO
35,1132
STERLIN
40,8565
BITCOIN
$70.623
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Avusturya’nın başkenti Viyana’daki terör saldırısı: 3 ölü, 15 yaralı

Avusturya’nın başkenti Viyana’daki terör saldırısı: 3 ölü, 15 yaralı
03.11.2020
0
A+
A-

Avusturya’nın başkenti Viyana’da meydana gelen terör saldırısında 3 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

Avusturya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Harald Sörös yaptığı açıklamada, başken Viyana’daki terör saldırısında 3 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Sörös ayrıca çatışma esnasında saldırganlardan birinin öldürüldüğünü ifade etti.

Viyana Sağlık Kurumu Sözcüsü Christoph Mierau ise saldırıda 15 kişinin yaralandığını, bunlardan 7’sinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

Saldırıda Türk asıllı Recep Tayyip Gültekin de hafif yaralandı.

“Saldırgan terör örgütü DEAŞ sempatizanı”

İçişleri Bakanı Karl Nehammer ise düzenlendiği basın toplantısında, terör saldırısına ilişkin son gelişmeleri paylaştı.

Nehammer, “Dualarımız, terör saldırısında hayatını kaybeden 3 kurban ve aralarında bir güvenlik görevlisinin de bulunduğu 15 yaralıyla.” dedi.

Avusturya’nın 75 yıldır düşünce özgürlüğü gibi temel değerleri yaşattığına dikkati çeken Nehammer, saldırganların bu değerleri hedef aldığını söyledi.

Nehammer, halihazırda öldürülen teröristin uzun namlulu silah kullandığını ve üzerinde sahte patlayıcı madde yüklü bir düzeneğin bulunduğunu belirterek, “Saldırgan terör örgütü DEAŞ sempatizanıydı. Şu an saldırgana ilişkin yoğun bir soruşturma sürüyor.” ifadesini kullandı.

Vatandaşlardan, çok zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamasını isteyen Nehammer, saldırının yaşandığı birinci Viyana’dan uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Nehammer ayrıca çocukların okullara gönderilmemesi çağrısında bulundu.

Kamu Güvenliği Genel Müdürü Franz Ruf da öldürülen teröristin Viyana’daki evinin tespit edilerek, emniyet güçleri tarafından incelendiğini söyledi.

Viyana Emniyet Müdürü Gerhard Pürstl de son bilgiler doğrultusunda saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini, saldırganla birlikte ölü sayısının 4’e yükseldiğini duyurdu.

Öte Yandan Avusturya Yahudi Cemaati Başkanı Oskar Deutsch, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırının yaşandığı bölgedeki sinagogun kapalı olduğunu ancak söz konusu sinagogun hedef olup olmadığının henüz bilinmediğini kaydetti.

Avusturya Başbakanı Kurz’dan saldırıya ilişkin açıklama

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, başkent Viyana’da meydana gelen saldırıya ilişkin, “Polisimiz bu iğrenç terör saldırısının faillerine karşı kararlı bir mücadele yürütüyor.” ifadesini kullandı.

Kurz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ülkenin zor saatler yaşadığını belirterek, bu zaman zarfında emniyet güçlerinin gösterdiği çaba için teşekkür etti.

Başbakan Kurz, saldırıya ilişkin “Polisimiz bu iğrenç terör saldırısının faillerine karşı kararlı bir mücadele yürütüyor.” görüşünü paylaştı.

Polisin saldırganlardan birini etkisiz hale getirdiğini vurgulayan Kurz, teröre karşı mücadelenin kararlı bir şekilde sürdürüleceğini ifade etti.

Kurz, uluslararası toplumdan gelen dayanışma mesajlarına teşekkür ederek, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileğinde bulundu.

Avusturya’daki saldırıya AB’den kınama

Avrupa Birliği (AB), Avusturya’nın başkenti Viyana’da bir sinagog yakınında düzenlenen saldırıyı kınadı.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, sosyal medyadaki paylaşımında, “Avrupa, yaşam hakkını ve insani değerleri ihlal eden bu korkakça saldırıyı güçlü şekilde kınamaktadır.” ifadesini kullandı.

Kalbinin kurbanlar ve Viyana halkıyla olduğunu belirten Michel, “Avusturya’nın yanındayız.” mesajını paylaştı.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de sosyal medya hesabında, “Viyana’da düzenlenen vahşi saldırı nedeniyle şoke oldum ve büyük üzüntü duydum.” ifadesine yer verdi.

Von der Leyen, Avrupa olarak Avusturya ile dayanışma içinde olduklarını belirterek, “Nefretten ve terörden daha güçlüyüz.” değerlendirmesinde bulundu.

Viyana’nın turistik bölgesinde meydana gelen olayda, polis ile saldırganlar arasında çatışma çıkmıştı. Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, “Şu an açık bir terör saldırısı altındayız.” ifadesini kullanmıştı. Avusturya İçişleri Bakanlığı, saldırıda iki kişinin öldüğünü açıklamıştı.

Kaynak: AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.