kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4873
EURO
34,8520
STERLIN
40,6038
BITCOIN
$61.286
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
12°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Netflix hafta sonu boyunca ücretsiz olacak

Netflix hafta sonu boyunca ücretsiz olacak
22.10.2020
0
A+
A-

Netflix, ülkede en fazla kaç kişiye ulaşabileceğini denemek için bir hafta sonu boyunca ücretsiz olacak.

Amerika’nın yayın devi Netflix, kısa bir süre önce yeni kullanıcılarına aboneliklerinin ilk ayını ücretsiz sunma uygulamasından vazgeçtikten sonra birkaç gün önce Eylül ayı ile birlikte sona eren çeyrekte yeni kullanıcı kazanma oranının düştüğünü açıklamıştı. Firmanın operasyon direktörü Greg Peters, Dünyanın çeşitli bölgelerinde potansiyel müşterilerini kendilerine çekmek için yeni yöntemler üzerinde çalıştıklarını beyan etti.

Bu yöntemlerden biri de müşterilere Netflix içeriklerini bir hafta sonu boyunca ücretsiz olarak sunmak. Netflix, bu deneme için Hindistan’ı seçti. Firma, Hindistan’da aynı alanda Disney, Amazon ve üç düzine başka platformla rekabet halinde.

Peters, “ülkedeki herkese hafta sonu boyunca muhteşem içeriklerimize, servisimize ve işleyiş biçimimize ücretsiz erişim vermek bence muhteşem bir fikir… hem böylece ülkedeki birkaç kişiyi de bünyemize katmaya çalışıyoruz,” dedi. Netflix’ten henüz denemenin hangi tarihte gerçekleşeceği hakkında bir bilgi gelmedi.

Bu deneme, Netflix’in yeni fikirlerini denemek için ilk kez Hindistan’ı seçişi olmayacak. Firma, aylık 2.7$ ücret denemesini de öncelikle Yeni Delhi’de denemişti ve sonra da önce Hindistan genelinde bu uygulamaya geçmiş, daha sonra da yaklaşık on iki farklı ülkede de aynı fiyat politikasını uygulamaya başlamıştı.

Hindistan, bu tip sektörler için altın madeni niteliği taşıyor. Dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olan Hindistan, aynı zamanda dünyanın en büyük ikinci internet pazarı olma özelliği de taşıyor. Bu sebepten ötürü de Silikon Vadisi ve Çin menşeili yayın platformları için de 1 milyar kişi civarında müşteri potansiyeli taşıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.