kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5842
EURO
34,7966
STERLIN
40,3713
BITCOIN
$64.109
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Polis, hapishaneden kaçma girişiminden sonra gazeteciyi öldüren Danimarkalı adamı yakaladı

Polis, hapishaneden kaçma girişiminden sonra gazeteciyi öldüren Danimarkalı adamı yakaladı
21.10.2020
0
A+
A-

Denizaltısında bir gazeteciyi öldüren hükümlü katil, polis tarafından kuşatıldı ve hapishaneden kaçmaya çalıştıktan sonra tutuklandı.

49 yaşındaki Peter Madsen, 2017’de Kim Wall cinayetinden ömür boyu hapis cezasını çekmekte olduğu Herstedvester Hapishanesinden kaçmaya çalıştı.

Danimarka polisi, bir kişinin kaçma girişiminin ardından tutuklandığını ve bölgenin kordon altına alındığını söyledi.Yerel basın, durumun en az bir saat sürdüğünü, ancak hükümlünün  memurlar tarafından uzaklaştırıldığını bildirdi.

Kopenhag Albertslund’daki olay yerinden fotoğraflar Madsen’i silahlı polisle çevrili bir çitin karşısında oturuyor.İki memur, karnı önünde yere yatar ve karnına kemer benzeri bir nesne takmış gibi görünüyordu.

Madsen hapishane gardiyanlarını “tabancaya benzer bir cisimle” tehdit etti ve ayrıca bir bomba olduğunu iddia etti.

Bir tanık,  polisin aniden beyaz bir minibüsü çevrelediğini, kapıyı açtığını ve Madsen’i arabadan çıkardığını söyledi.Cezaevine birkaç yüz metre mesafedeki olay yerinden sonraki resimler, durumu görmezden gelmeye çalışan araçları gösteriyor.

Danimarka’da ünlü olan Madsen, 2017’de Bayan Wall cinayetinden suçlu bulundu.

30 yaşındaki İsveçli gazeteci, icatları hakkında bir makale yazıyordu ve öldürüldüğünde denizaltısıyla seyahat ediyordu.

Mucit başlangıçta onu kıyıya bıraktığını ve ona ne olduğunu bilmediğini iddia etti, ancak daha sonra kalıntıları bulunduktan sonra kazara öldüğünde ısrar etti.

Madsen, vücudunu parçaladığını ve Baltık Denizi’ne attığını itiraf etti.

Dünya çapında ilgi gören 12 günlük bir duruşmanın ardından, savcıların cinsel amaçlı olduğunu söylediği “özellikle acımasız” cinayetten suçlu bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.