kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3845
EURO
35,2418
STERLIN
41,2292
BITCOIN
$71.004
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

ABD’de atlı polislerin kelepçeyle arkalarında yürüttüğü siyahiden 1 milyon dolarlık dava

ABD’de atlı polislerin kelepçeyle arkalarında yürüttüğü siyahiden 1 milyon dolarlık dava
12.10.2020
0
A+
A-

ABD’nin Teksas eyaletinde geçen yıl atlı iki polis tarafından elleri kelepçeli at arkasında yürütülen siyahi vatandaş, eyalet yönetimine ve emniyet müdürlüğüne 1 milyon dolarlık dava açtı.

Ülke medyasına yansıyan ve mahkeme tutanaklarına dayandırılan haberlere göre, 44 yaşındaki siyahi Donald Neely, atlı iki polisin elindeki kelepçeye bağladıkları halatı tutarak kendisini yürütmesi nedeniyle küçük düşürüldüğü ve gözaltı sırasında korktuğu gerekçesiyle Teksas yönetimini ve Teksas Emniyet Müdürlüğünü geçen hafta mahkemeye verdi.

Galveston Bölge Mahkemesinde açılan davanın dilekçesinde, Neely, polislerin aşırı ve ölçüsüz davranışları nedeniyle yaralandığını ve psikolojik sıkıntıya girdiğini belirtti.

Dava dilekçesinde, Teksas yönetimi ve Teksas Emniyet Müdürlüğünden 1 milyon dolar (yaklaşık 7 milyon 900 bin lira) talep edildiği kaydedildi.

Kent yönetimi ve emniyet müdürlüğünün ihmalkarlıkla suçlandığı dava dilekçesinde, polislerin Neely’nin iple bağlanarak “bir köle gibi” yürütülmesini incitici sayacağını bilmesi gerektiği belirtildi.

Dilekçede, “Neely, eskiden kölelere yapıldığı gibi, sergilendiğini hissetti.” ifadesi kullanıldı.

“Polisler berbat bir karar verdi”

Galveston Emniyet Müdürü Vernon Hale, yaptığı açıklamada, polislerin kullandığı taktiğin eğitimlerde gösterilen bir yöntem olduğunu ve bazı durumlarda en iyi uygulama olduğunu söyledi.

Polislerin berbat bir karar verdiğine inandığını belirten Hale, söz konusu yöntemin kullanımına dair politikanın olayın yaşandığı zamandan bu yana değiştirildiğine dikkati çekti.

Diğer yandan, Teksas’ın kara yolu devriyesinde çalışan kolluk kuvvetleri tarafından yapılan bir soruşturmada, polislerin kanunu çiğnemediğine karar verildi.

Köleliği hatırlatmıştı

Evsiz olan ve sokaklarda yaşayan Neely, başkasının arazisine izinsiz girdiği gerekçesiyle Ağustos 2019’da gözaltına alınmıştı.

Şüpheli olduğu belirtilen siyahi Neely’nin atlı iki polis tarafından elleri kelepçeli bir şekilde atın arkasında yürütülmesinin görüntüleri basına yansımıştı.

Sosyal medyada da paylaşılan ve köleliği hatırlattığı şeklinde yorumlar yapılan görüntüler tepkilere neden olmuştu.

Polis kamerası kayıtlarında, söz konusu polislerden birinin iki kere, Neely’nin sokaklarda halatla götürülmesinin “kötü” gözükeceğini söylediği dikkati çekmişti.

Neely’nin başkasının arazisine izinsiz girmesiyle ilgi dava daha sonra reddedilmişti.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.