kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3130
EURO
35,0793
STERLIN
40,9385
BITCOIN
$70.707
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiliz polisi, Dubai Emiri’nin kızının kaçırılmasını 20 yıl sonra yeniden soruşturacak

İngiliz polisi, Dubai Emiri’nin kızının kaçırılmasını 20 yıl sonra yeniden soruşturacak
08.03.2020
0
A+
A-

Cambridge polisinden yapılan açıklamada, Şemse Muhammed bin Raşid el-Maktum’un 2000 yılında kaçırıldığı iddiasıyla ilgili o dönem soruşturma yapıldığı anımsatıldı.

Açıklamada, “Aile Mahkemesi duruşmalarındaki ispat ve delil şartları yükümlülüğü cezai soruşturmalardan farklı olmakla birlikte, son kararın ışığında olay yeniden incelenecek.” ifadesine yer verildi.

Polisin kararı, İngiltere Yüksek Mahkemesinin, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkan Yardımcısı, Başbakan ve Dubai Emiri olan Şeyh Muhammed bin Raşid el Maktum’un 2 kızını kaçırdığına, eşini tehdit ettiğine, işkence ve yıldırma kampanyası yürüttüğüne ilişkin hükmünün ardından geldi.

Mahkemede, Dubai Emiri’nin kızlarından Şemse’nin 2000’de ailenin İngiltere’deki mülkünden kaçtığı, ancak daha sonra Emir’in ajanlarınca yakalanarak, esaret altında tutulduğu Dubai’ye zorla geri götürüldüğü belirtilmişti.

Emir’in diğer kızı Latife’nin ise 2002 ve 2018’de başarısızlıkla sonuçlanan 2 kaçma girişiminde bulunduğu, son denemesinde Hindistan açıklarında yakalanarak zorla Dubai’ye götürüldüğü ve ev hapsinde tutulduğu ifade edilmişti.

El Maktum’un eski eşi Prenses Haya, geçen sene iltica başvurusunda bulunmak için kaçtığı Almanya’dan sonra Londra’ya geçmiş ve burada saklanmaya başlamıştı.

Ürdün Kralı 2’nci Abdullah’ın üvey kız kardeşi olan Haya’nın iltica kararının arkasında, “Emir’in, BAE’den kaçmaya çalışırken yakalanan kızı Latife’nin yaşadıklarının arka planını öğrenmesinin bulunduğu” iddia edilmişti.

Prenses Haya, İngiliz mahkemelerinden, çocuklarından biri için “zorla evlilikten korunma emri” ile taciz veya tehditlere karşı korunmayı öngören “tacizi yasaklama emri” çıkarılmasını talep etmişti.

Mayıs 2019’da başlayan davada 70 yaşındaki Dubai Emiri el Maktum, çocuklarının ülkeye gönderilmesini talep etmişti.

İngiltere Yüksek Mahkemesi, Aile Mahkemesinin kararını onamış ancak Şeyh Muhammed bin Raşid el Maktum’un gizlik kararı alınması talebi üzerine hüküm yayımlanamamıştı.

Temyiz Mahkemesinin, el Maktum’un talebini reddetmesiyle karar 5 Mart’ta kamuya açıklanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.