kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5696
EURO
34,9359
STERLIN
40,6999
BITCOIN
$64.111
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Orta şiddetli yağmur
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

İtalya’da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 7’ye yükseldi

İtalya’da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 7’ye yükseldi
24.02.2020
0
A+
A-

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyanın pek çok ülkesine yayılan Koronavirüs nedeniyle dünya genelinde yaşanan ölümler artarken, İtalya’dan bir ölüm haberi daha geldi.

İTALYA’DA ÖLÜ SAYISI 6’YA ÇIKTI

İtalya’da koronavirüs taşıyan80’li yaşlarında bir kişi öldü. Ölen kişinin virüse yakalandığı esnada başka bir hastalıktan ötürü hastanede tedavi gördüğü aktarıldı. Ülkede böylece ölü sayısı 7’ye yükseldi. Ülkede, başta virüsün yayıldığı kuzey bölgelerde olmak üzere bir panik havası hâkim olmaya başladı.

RAFLAR BOŞALDI

Virüsün şu ana kadar en yaygın görüldüğü kuzeydeki Lombardia bölgesinin en büyük kenti Milano’dan panikle stok yapmak isteyenler yüzünden süpermarket raflarının boş kaldığını gösteren görüntüler geliyor.

“VAKA SAYISI BİZİ ŞAŞIRTTI”

Başbakan Giuseppe Conte, “İtiraf etmeliyim ki vaka sayısındaki patlayış bizi şaşırttı” dedi. Conte, İtalya’nın diğer Avrupa ülkelerine kıyasla daha sıkı kontroller yaptığını da söyledi ve “Vakaların tespit edilmesinin bir açıklaması da bu olabilir” diye konuştu.

11 KASABAYA GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAĞI GETİRİLDİ

Lombardia ve Veneto başta olmak üzere kuzeydeki birçok bölgede okullar eğitime ara verdi, müzeler, kiliseler gibi kamuya açık mekanlar kapatıldı. Toplamda yaklaşık 50 bin kişinin yaşadığı 11 kasabaya giriş-çıkış yasağı getirildi, buralarda yaşayanlardan evlerinden çıkmamaları istendi.

MAÇLAR ERTELENDİ

Virüsün görüldüğü bölgelerde geçen hafta sonu yapılması planlanan 4 Serie A maçı da dahil olmak üzere spor müsabakaları ertelendi. Dünyanın her yerinden turistlerin akın ettiği Venedik Karnavalı’nın son iki günü de virüs tehdidi nedeniyle iptal edildi.

VİRÜS 79 BİNDEN FAZLA KİŞİYE BULAŞTI

Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan 12 Aralık 2019’da ortaya çıkan Kovid-19’un yarasa veya yılan gibi yabani hayvan türlerinden insanlara bulaştığı üzerinde durulmuş, virüsün gen yapısının söz konusu hayvanlarla büyük ölçüde benzerlik taşıdığı açıklanmıştı.

Vuhan merkezli salgın nedeniyle, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülke, Çin’in bu kentinde mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti.

Yeni tip koronavirüsün, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) “acil durum” ilan etmişti.

Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs dünya genelinde 79 binden fazla kişiye bulaştı.

Kovid-19 salgını nedeniyledünyada ana karasında 2 bin 624 kişi hayatını kaybetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.