kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5210
EURO
34,7522
STERLIN
40,5862
BITCOIN
$62.851
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Japon milyarder Ay’a çıkacağı yolculuğu öncesi ‘hayat arkadaşını’ arıyor

Japon milyarder Ay’a çıkacağı yolculuğu öncesi ‘hayat arkadaşını’ arıyor
13.01.2020
0
A+
A-

Yusaku Maezawa

Yusaku Maezawa

Elon Musk’ın SpaceX şirketine ait Starship roketiyle Ay’a ilk yolculuğu yapacak kişi olan Japon milyarder Yusaku Maezawa, bu yolculukta kendisine eşlik edecek “hayat arkadaşını” aradığını açıkladı.

27 yaşındaki oyuncu sevgilisi Ayame Goriki’den yeni ayrılan 44 yaşındaki Maezawa, 2023’te yapılması planlanan yolculukta yanında bazı sanatçıları da götüreceğini açıklamıştı.

Maezawa’nın kendisine “ilk uzay turisti” unvanını kazandıracak yolculuk için Musk’a kaç para ödendiği bilinmiyor. Musk bu yöndeki sorulara “Çok para” yanıtını vermişti.

Starship, Maezawa’yı Ay’ın çevresinde dolaştıracak. Bu, 1972’den sonra Ay’a yapılan ilk insanlı yolculuk olacak.

Başvurusu süresi 17 Ocak’ta doluyor

Maezawa, internet sitesinden yaptığı duyuruda bu deneyimi “özel bir kadınla” yapmak istediğini söyledi ve adaylardan düzenleyeceği çöpçatan etkinliği için başvuru yapmasını istedi.

Japonya’nın en büyük alışveriş sitesi Zozotown’ın sahibi olan Maezawa, “Yalnızlık ve boşluk duygusu beni sarmaya başlarken düşündüğüm tek şey var: Bir kadını sevmeye devam etmek. Bir hayat arkadaşı arıyorum. Müstakbel partnerimle, uzaydan aşkımızı ve dünya barışını haykırmak istiyorum” dedi.

Maezawa’nın ilanında adayların 20 yaşın üzerinde ve bakar olmaları gerektiği belirtiliyor. 17 Ocak’a kadar başvuru yapabilecek adayların ayrıca pozitif bir kişiliğe sahip olmaları ve uzay yolculuğuna ilgi duymaları isteniyor.

spacex ay yolculuğu

SpaceX tarafından yapılacak Ay’a yolculuğun temsili resmi

Yusaku Maezawa, bu yolculuk için kimi seçtiğini Mart sonunda açıklayacak.

Rock müziği yapan ve sanat koleksiyoncusu olan Maezawa sıra dışı medyatik davranışlarıyla biliniyor.

2017’de Jean-Michel Basquiat’ın bir tablosuna 111 milyon dolar ödeyen Maezawa, geçen yılın sonunda paranın mutluluk getirip getirmeyeceğini görmeleri için Twitter’da bin takipçisine toplam 9 milyon dolardan fazla para dağıtacağını açıklamıştı.

Maezawa, talihlileri Twitter’daki mesajını retweet’leyen 4 milyondan fazla kişi arasından çekilişle belirleyecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.