kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5874
EURO
34,7793
STERLIN
40,3408
BITCOIN
$64.411
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

‘El Chapo’nun oğlu yakalandı, sokaklar karıştı!

‘El Chapo’nun oğlu yakalandı, sokaklar karıştı!
18.10.2019
0
A+
A-

‘El Chapo’ (bücür) lakaplı Meksikalı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman’ın oğlu Ovidio Guzman Lopez, Meksika’nın Culiacán kentinde rutin bir devriye sırasında bir evde ele geçirildi.

'El Chapo'nun oğlu yakalandı, sokaklar karıştı!

Ovidio Guzman Lopez’in ABD’de uyuşturucu akışını sağlayan en büyük kartel olan Sinaloa kartelinin eski lideri olduğu açıklandı.

Yetkililerin açıklamasına göre, kartel üyeleri Ovidio Guzmán’ı güvenlik güçlerinin elinden kurtarmak için ateş açtı.
Ağır silahlara sahip kartel destekçisi olan maskeli adamlar, Meksikalı askerlerle karşı karşıya geldi.
50 kalibrelik keskin nişancı tüfekleri ve kamyona monte makineli tüfeklerle güvenlik güçlerine saldıran kartel üyeleri, sokakları ateşe verdi. Silahlı adamlar önemli caddeleri kontrol alarak yanan araçlarla barikatlar yaparak şehre girişi engelledi. Kartele bağlı silahlı saldırganlar, şehri dolaşırken yol kenarındaki otomobilleri ve bir benzin istasyonu da ateşe verdi.
Olayları gören siviller, yakınlardaki bir süpermarketin koridorlarında rafların aralarına saklanırken, kimileri de banliyö caddelerinde saklanacak yer aramak için kaçıştılar. Kamu Güvenliği Bakanı Alfonso Durazo, basına yaptığı açıklamada, ülkenin batı eyaleti Sinaloa’nın Culiacan kentinde Guzman’ın oğullarından Ovidio Guzman Lopez’in rutin bir devriye sırasında polis tarafından yakalandığını belirterek, daha sonra kartel üyelerinin güvenlik güçlerine ateş açtığını kaydetti.
Çete üyelerinin caddeleri kapattığını, araçları ateşe verdiğini ve kentte paniğe neden olduğunu ifade eden Durazo, kentin güvenliği için güvenlik güçlerinin operasyonu durdurduğunu söyledi. Durazo, kentte şiddetin önlenmesi amacıyla Ovidio Guzman’ın serbest bırakıldığını açıkladı.
Guzman ailesinin avukatlarından Jose Luis Gonzalez Meza, yaptığı açıklamada Ovidio Guzman’ın “hayatta ve özgür” olduğunu belirtti.Ülke basınında yer alan haberlerde kentte çıkan kargaşa sırasında 30’a yakın mahkumun ceza evinden kaçtığı ifade edildi.
Sinaloa Valisi Quirino Ordaz Coppel, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Culiacan kentinin güvenliğini sağlamaya çalıştıklarını belirterek, halkı tedbirli olmaları konusunda uyardı.
Guzman, ABD’nin New York eyaletinde görülen davada temmuzda müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Guzman, 2001 ve 2015’te Meksika’da iki yüksek güvenlikli cezaevinden kaçmış, en son Ocak 2016’da yakalanmış ve ABD’ye iade edilmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.