kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4790
EURO
34,9300
STERLIN
40,6681
BITCOIN
$64.526
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Bitcoin’in en popüler olduğu ülke: Nijerya

Bitcoin’in en popüler olduğu ülke: Nijerya
30.09.2019
0
A+
A-

Kullanılma sunulduğu ilk gün büyük bir patlama yaşayan ve kısa sürede dünyayı saran Bitcoin çılgınlığı ilk olarak Batı ülkelerinde boy gösterdi. Ancak aradan geçen zaman, kullanıcıların tercihlerinde de değişikliğe yol açtı. Batı Avrupa ve ABD’de Bitcoin’e olan yoğun ilgi azalırken, Asya, Doğu Avrupa ve hatta Güney Afrika ülkelerinde Bitcoin’e olan rağbet günden güne artmaya başladı.

Binance Research tarafından yapılan bir araştırma, Google aramalarını baz alıyor ve Bitcoin ile ilgili arama trafiğindeki büyük değişimi gözler önüne seriyor. Google’da yapılan Bitcoin aramalarını 2011 yılının ilk ayından bugüne ay ay değişimi oldukça dikkat çekici. Eylül 2019 itibarıyla yapılan aramalra bakıldığında Bitcoin’i en çok arayan kullanıcıların Nijerya’da yaşadığı görülüyor. Nijerya’yı Güney Afrika Cumhuriyeti izliyor. Yani ilk iki sırada iki Afrika ülkesi bulunuyor.

Söz konusu Afrika ülkelerini ise Avusturya, Brezilya, İsviçre, Almanya, Hollanda, Avustralya, Singapur ve Birleşik Arap Emirlikleri izliyor. Listede Türkiye’nin yer almaması ise dikkatlerden kaçmıyor. Türkiye’de Bitcoin’e olan ilgi bu ülkelerden çok daha gerilerde kalıyor.

Bitcoin’in parladığı ilk yıl Google’da yapılan aramalara bakıldığında ilk sırada Kuzey Avrupa ülkeleri boy gösteriyor. Bu ülkelerin arasında İrlanda, Finlandiya, İsveç, Estonya, Danimarka, Norveç ve İzlanda yer alıyor. Rusya ve Yeni Zelanda’da da yine üst sıralarda yer alan ülkeler.

Takvimler 2012-2013  yılını gösterdiğinde listede ufak değişiklikler oluyor. Estonya ve İzlanda ile birlikte listede Avustralya, Kanada, Avusturya, Hong Kong ve İsrail de üst sıralara çıkmayı başarıyor. Bitcoin ile ilgili aramalarda ilk günden bu yana ABD, Almanya ve Birleşik Krallık ilk sıralarda kendine yer bulan ülkeler.

2017 yılından itibaren ise Nijerya ve Güney Afrika ilk sıralara yerleşiyor ve iki yıldır da mevcut sıralarını korumayı sürdürüyor. Nijerya’nın ekonomisine bakıldığında 2014 yılı ortalarında yaşanan ekonomik kriz sonrası para biri Naira’nın değer kaybettiği, Bitcoin’e olan ilginin de bu gelişmelerden sonra artış gösterdiği görülüyor.

Peki Uzak Doğu ülkelerinde durum nasıl? Çin, Japonya ve hatta Güney Kore için işler biraz karışık. Çin’de Bitcoin’in yasaklanmasıyla birlikte kullanımı yüzde 90 oranında azalan Bitcoin, artık Çin’de konuşulan bir kripto para değil. Ancak Çin’de Google’ın pek kullanılmaması, kendi arama motorları Baidu’nun kullanım oranının çok daha yüksek olması da unutulmamalı; bu da Çin’de yapılan aramaların bu rapora yansımadığının bir göstergesi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.