kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3484
EURO
35,0098
STERLIN
40,9625
BITCOIN
$70.731
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Karnından vurulan 5 aylık hamile kadın, ölüme sebebiyet vermekten yargılanacak

Karnından vurulan 5 aylık hamile kadın, ölüme sebebiyet vermekten yargılanacak
04.07.2019
0
A+
A-

ABD’nin Alabama eyaletinde, girdiği kavgada karnından vurularak bebeğini kaybeden beş aylık hamile bir kadın hakkında, doğmamış bebeğinin ölümüne sebebiyet vermek suçundan dava açıldı. Kadını vuran kişi hakkında açılan dava ise jürinin reddi üzerine düştü.

BBC’nin AL.com adlı haber sitesinden aktardığına göre, 27 yaşındaki Marshae Jones kavgayı başlatan kişi olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

Jones’u vuran 23 yaşındaki Ebony Jemison ise, geçen Aralık’ta yaşandığı belirtilen olayda ceza almadı. Jemison hakkında da ölüme sebebiyet vermek suçundan iddianame hazırlanmış ancak jüri bunu reddettiği için dava düşmüştü.

Polis yetkililere göre, Jones ile Jameson arasında bir mağazanın önünde bebeğin babasının kim olduğu konusunda kavga çıktı. Jameson, Jones’u karnından vurdu. Jones düşük yaptı.

‘KAVGAYI BAŞLATARAK BEBEĞİMİN ÖLÜMÜNE YOL AÇTI’

Polis Jones’un kavgayı başlatan kişi olarak bebeğinin hayatını tehlikeye attığını Jameson’ın kendisini savunmak zorunda kaldığını söylüyor.

Pleasant Grove polisinden Danny Reid, “Buradaki tek gerçek kurban, doğmamış bebektir. Bebeğin ölümüyle sonuçlanan kavgayı o başlattı ve devam ettirdi. Annesinin korumasına muhtaç olan bebek gereksiz bir şekilde kavganın içine çekildi” dedi.

Çarşamba günü gözaltına alınan Jones, 50 bin dolar kefaleti ödedikten sonra dün tutuksuz yargılanması üzere serbest kaldı.

‘SUÇLAMALAR HAKSIZ’

Rusya tutuklama

Jemison, Jones hakkındaki suçlamanın haksız olduğunu söyledi, “Ölüme sebebiyet vermekle yargılanmamalı. Sonuçta bebeğini o öldürmedi. Bebeğini tehlikeye atmak gibi bir şeyden yargılanmalı” dedi.

Kadın hakları aktivistleri ve kürtajın yasaklanmaması için çaba harcayan seçim hakkı savunucuları, bu davayla eyalette yeni yasalaşan kürtaj karşıtı düzenlemelerin, kürtajın olmadığı durumlarda da kadınları etkileyebileceğini söyledi.

Jones’un davasının yeni yasalara dayandırılıp dayandırılmadığı henüz bilinmiyor. Jefferson Bölge Savcılığı BBC’nin bu konudaki sorularına yanıt vermedi.

‘YARIN DA ALKOL ALAN HAMİLE KADINLAR YARGILANABİLİR’

Doktor

Yellowhammer Fund adlı seçim hakkı grubu, Jones’a mahkemede hukuki destek sağlayacağını açıkladı.

Kurumun yöneticisi Amanda Reyes, “Bugün Marshae hamile olduğu ve silahlı bir kadınla kavgaya girdiği için yargılanıyor. Yarın başka bir siyah kadın, hamileyken alkol aldığı için yargılanabilir. Başka bir gün de başka bir kadın, doğmamış bebeğine iyi bakamadığı için” dedi.

Naral Pro-Choice America adlı grubun bakanı Ilyse Hogue da “2019’da çaresiz siyah kadınların kırmızı bir eyalette (Cumhuriyetçi Parti’nin rengi) hali bu” diye konuştu.

KAMPANYA BAŞLATILDI

İmza kampanyası sitesi Change.org’da dün konuyla ilgili kampanya başlatıldı. Kampanyada, Jones’un değil, onu karnından vurarak bebeğinin ölümüne neden olan Jemison’un ceza alması gerektiği belirtiliyor.

Beş bin imza hedefi olan kampanyayı şimdiye kadar 3 bin 376 kişi imzaladı.

ETİKETLER: , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.