kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3845
EURO
35,2418
STERLIN
41,2292
BITCOIN
$71.004
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Avrupa’da aşırı sağcıları bir araya getiren Salvini: Türkiye’nin AB’ye üyelik süreci tamamen durdurulmalı

Avrupa’da aşırı sağcıları bir araya getiren Salvini: Türkiye’nin AB’ye üyelik süreci tamamen durdurulmalı
08.04.2019
0
A+
A-

Almanya, Finlandiya ve Danimarka’dan aşırı sağ-popülist parti temsilcileri ile birlikte ortak basın toplantısı düzenleyen Salvini, Türkiye ile üyelik müzakerelerinin askıya alınmasının yeterli olmadığını “tamamen durdurulması gerektiğini” söyledi.

Milano’da “Sağduyulu bir Avrupa’ya doğru! Halklar Ayaklanıyor” başlığıyla düzenlenen zirvede, Salvini’nin yanı sıra Almanya’daki aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) Sözcüsü Jörg Meuthen, Finlandiya’daki Finler Partisi’nden Olli Kotro ve Danimarka’daki Danimarka Halk Partisi’nden Anders Vistisen ortak basın toplantısı düzenledi.

İtalya’da koalisyon hükümetinin ortaklarından olan Lig Partisi’nin lideri Matteo Salvini, basın toplantısında, Avrupa’yı değiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Bir gazetecinin “Zafer kazanırsanız ekonomiyi canlandırmak için neler yapacaksınız?” sorusu üzerine Salvini, Türkiye’den de söz etti.

‘Türkiye’nin üyelik süreci tamamen durdurulmalı’

Avrupa ürünlerini korumayı amaçladıklarını, bunun için de Avrupa’daki üreticilere zarar veren, haksız rekabete yol açan bazı anlaşmaları yeniden gözden geçireceklerini söyleyen Salvini şöyle devam etti:

“Bir örnek vereyim: Bizim için Türkiye, Avrupa değil ve asla olmayacak… Avrupa Komisyonu tuhaf bir şekilde Macaristan, Polonya, Avusturya, İtalya gibi hükümetlere yaptırımlar uygularken yabancı bir güce yıllardır milyarlarca euro hediye ediyor ve bu ülke de bu paraları bizim şirketlerimizle rekabet etmek için kullanıyor.”

Türkiye’deki “insan hakları ihlallerinden” de bahseden Salvini, “(AB’ye) Üyelik süreci askıya alındı. Ama askıya almak yetmez, iptal edilmeli, tamamen durdurulmalıdır. Türkiye’nin AB ile ne alakası olduğunu popüler partiler ve sosyalistler bana açıklasın. Bizim bu konudaki görüşlerimiz çok net” diye konuştu.

‘Radikal bir değişim getirmek istiyoruz’

Basın toplantısında konuşan Almanya için Alternatif Sözcüsü Jörg Meuthen, ‘Avrupa Halk ve Uluslar İttifakı’ adını alan bu ittifakın amacını, “Avrupa Birliği’ni ve Avrupa Parlamentosu’nda reforma gitmek ve bunu birliği, parlamentoyu yok etmeden yapmak” olarak açıkladı. Meuthen, “Radikal bir değişim getirmek istiyoruz” dedi.

Matteo Salvini de bunun uzun vadeli bir proje olduğunu belirterek, “Bu hayalin, bu projenin, bu vizyonun, bu geleceğin İtalya’dan yola çıkıyor olmasından dolayı bir İtalyan olarak onur duyuyorum” dedi.

Milano’daki zirveye katılımın beklenenden az olması, Fransa, Macaristan, Polonya gibi ülkelerden sağ-popülist parti liderlerinin katılmaması basında “fiyasko” olarak nitelenmişti. Salvini ise kendisinin zirvede yalnızca İtalyan Lig Partisi’ni değil, Avrupa Parlamentosu’ndaki “Milletler ve Özgürlük Avrupası” (ENF) grubunu temsil ettiğini söyledi.

İtalya’da halen aşırı sağın “doğal lideri” olarak görülen Salvini’nin öncülüğünde Milano’da düzenlenen zirve, Salvini’nin Avrupa genelindeki sağ-popülist gruplara da liderlik etme girişiminin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.