kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,6139
EURO
34,8224
STERLIN
40,6644
BITCOIN
$62.641
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Köpeklerini vegan olarak yetiştiren kadın: İki köpeğim de sağlıklı ve mutlu

Köpeklerini vegan olarak yetiştiren kadın: İki köpeğim de sağlıklı ve mutlu
21.02.2019
0
A+
A-

McBride, “Köpeklerimizi yavruyken aldık. O zaman köpeklerin vegan olabilmesiyle ilgili fazla bir araştırma yoktu. Veterinerden yardım aldık. Darcy ve Emilie bizden önce etle besleniyordu. Ancak Darcy 4, Emilie de altı aylıkken tamamen vegan oldu” dedi. Lea McBride, köpeklerine dönüşümlü olarak kuru mama ve ev yemekleri yediriyor. Hayvanların mamalarına Omega 3 için LSA, B12 vitamini için de maya ekliyor. Hayvanlar bitkisel protein için soya ürünleri, tüyleri, derileri ve sağlıklı bir sinir sistemi için de yağ asitleri tüketiyor.

Lea McBride “Her zaman tepki gösteren birileri oluyor ama köpeklerimin sağlığı doğru bir şeyler yaptığımın kanıtı” diyor. Köpeklerini vagan diyete alıştırırken başta tedirgin olduğunu anlatan Lea, “Köpeklerimin sağlığı kötüye giderse insanların beni yargılayacağı endişesini yaşadım. Ama ikinci yıl üst üste sağlık kontrolünden temiz çıktılar. Çok çaba harcıyorum ama köpeklerim sağlıklı ve mutlu” diyerek vegan diyetini savunuyor.

Köpeklerde olmayan enzimler

Uzmanlar, biri 10 diğeri 8 yaşındaki köpeklerin et yemeden de yaşamlarını sürdürebileceklerini, fakat çok dikkatli olunmasını gerektiğini belirtiyor.

Hayvan beslenmesi uzmanı Ruth Hatten, “Beslenmede en önemli şey biyoverimlilik. Köpekler etcil hayvanlar ve araştırmalar, hayvansal besinlerin biyoverimlilik açısından daha iyi olduğuna işaret ediyor. Çok farklı bitki proteinleriyle biyoverimliliği artırabilirsiniz. Ama köpekler, bu besinlerin tamamını absorbe edebilecekleri şekilde beslenmeli ” diyor.

Hatten’a göre, köpeklerin tükürük bezleri karbonhidratların sindirilmesine yardımcı olan amilaz enzimini salgılamıyor. Bu hayvanların bitkilerin sindirilmesi için gerekli olan selulaz enzimleri de yok. Bu nedenle, köpeklere tüm bitkisel besinlerin pişirilmiş ve ezilmiş olarak verilmesi gerekiyor. Sindirime yardımcı olması için amilaz ve selulaz takviyesi de mümkün ve elma sirkesi tavsiye ediliyor.

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.