kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5998
EURO
34,8045
STERLIN
40,6437
BITCOIN
$64.715
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
10°C
LONDRA
10°C
şiddetli yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Avrupa Birliği, Brexit’i ertelemeye hazır!

Avrupa Birliği, Brexit’i ertelemeye hazır!
11.01.2019
0
A+
A-

Reuters haber ajansına konuşan Avrupa Birliği yetkilileri, 29 Mart’ta tamamlanması öngörülen Brexit’in ertelenmesine sıcak bakıyor.

Avrupa Birliği, Brexit’in ertelenmesi fikrine kapalı değil ancak bir yıla kadar uzayabilecek bir ertelemenin bile İngiltere’deki derin bölünmeye çare olabileceğinden kuşkulu.

AB ülkelerinden Reuters ile konuşan üst düzey yetkililer ve müzakerelere yakın Brüksel bürokratları, üyeliğin bitiş tarihi olan 29 Mart’ın uzatılmasının giderek daha çok ihtimal dahiline girdiğini söylediler.

İngiltere Başbakanı Theresa May, AB ile vardığı anlaşmayı parlamentoda onaylatabilmek için zorlu bir mücadele içinde. AB liderlerinin, artık May’in 15 Ocak’ta yapılacak parlamento oylamasını kaybedeceği görüşünde olduğunu belirten üst düzey bir İngiliz yetkili, ayrı bir ihtimal olarak, başbakanın bir ay önce yaptığı gibi bu oylamayı da erteleyebileceğini söyledi.

“ARTIK EN MUHTEMEL GELİŞME BU OLACAK GİBİ”

Bir başka yetkili de şöyle konuştu: “Elbette Brexit’i erteleyebiliriz. Hiç kimse anlaşma olmadan çıkış istemiyor. Ama o zaman, bunu niye yaptığımız sorusuna yanıt bulmak gerek. Genel seçimlere gitmek için mi? Yeni bir referandum yapmak için mi?”

May’in parlamentoda yenilgiye uğraması, Brexit sürecini bilinmeyen sulara sürükleyecek. AB yetkilileri, böyle bir durumda ne yapılabileceği konusunda AB ile İngiltere arasındaki temasların çok az olduğunu ve sadece liderlere en yakın çevrelerin bu konuda bilgi sahibi olduğunu söylüyorlar.

Bir İngiliz gazetesinde yetkililerin olası bir erteleme hakkında AB yetkilileri arasında nabız yokladıkları yolundaki haber üzerine, May hükümeti dün, 29 Mart’tan sonraya erteleme için hiçbir plan yapmadıklarını ısrarla vurguladı.

May’in muhaliflerinden bazıları anlaşmasız çıkış isterken bazıları da AB üyeliğinde kalınmasından yana. May, bu muhalefeti yatıştırmak için Brüksel’in daha fazla taviz vermesini istiyor. Ancak AB liderleri onaya sunulacak anlaşmada herhangi bir değişiklik yapılmayacağını ısrarla söylüyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.