kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5525
EURO
35,0287
STERLIN
40,8005
BITCOIN
$64.310
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
13°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Demokratlar Kongre’de Trump’a karşı harekete geçti: Meksika duvarını yapmıyoruz

Demokratlar Kongre’de Trump’a karşı harekete geçti: Meksika duvarını yapmıyoruz
04.01.2019
0
A+
A-

 

Perşembe günü Meclisi Başkanlığı koltuğuna oturan Nancy Pelosi’nin önderliğinde çıkarılan yasama paketinde, Trump’ın duvar için istediği 5 milyar dolarlık fon yer bulmadı. Bunun yerine, 13 gündür bu kriz nedeniyle “kapalı konumda olan federal hükümeti” işler hale getirmesi amaçlanan alternatif fon paketi, Trump’ın veto tehdidine rağmen, onaylandı. Bu iki aşamlı pakette, sınırın fiziki güvenliğini artırması için ABD İç Güvenlik Bakanlığı’na 1.3 milyar dolar, teknik takip ve diğer teknolojiler için de bazı başka sınır güvenlik kurumlarına 300 milyon dolar kaynak ayrılıyor.

Perşembe günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, “Bu duvarı yapmıyoruz.” diyen Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, “Bunun siyasetle de alakası yok. Bunun, iki ülke arasında hiç de ahlaki olmayan bir duvarla alakası var. Bu eski kafalı bir düşüncenin ürünü. Ayrıca maliyeti de uygun değil.” şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump ise Temsilciler Meclisi’nde bu süreç devam ederken, Instagram hesabından, Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisine atıfla, “Duvar Geliyor” (The Wall is Coming) paylaşımı yaptı.

Meksika duvarının maliyeti ne kadar?

Ancak Temsilciler Meclisi’nden geçen paketin, Cumhuriyetçilerin elindeki Senato’da reddedilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Senato’daki Cumhuriyetçilerin lideri Mitch McConnell, Başkan Trump’un desteklemediği hiçbir tasarıyı desteklemeyeceklerini daha önce açıklamıştı.

Donald Trump’ın kampanya döneminde seçmenlerine vaat ettiği Meksika sınırına duvar projesinin tahmini maliyetinin 23 milyar dolar olduğu belirtiliyor.

Beyaz Saray ve Kongre’nin, Meksika’ya duvar planını da içermesi istenen yeni bütçe üzerinde anlaşamaması nedeniyle 21 Aralık gece yarısından itibaren kamu kuruluşlarının yaklaşık dörtte biri ödeneksiz kalmıştı. Bu İç Güvenlik, Ulaştırma, Tarım ve Adalet bakanlıklarının faaliyetlerinin durmaya başlaması, ulusal park ve ormanların da kapanması, yaklaşık 800 bin kamu çalışanının ücret almadan çalışmak ya da zorunlu izne çıkmak zorunda kalması anlamına geliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.