kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3582
EURO
34,9598
STERLIN
40,9524
BITCOIN
$70.383
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Dünya liderlerinden ‘Kurban Bayramı’ mesajları

Dünya liderlerinden ‘Kurban Bayramı’ mesajları
21.08.2018
0
A+
A-

Dünya liderleri, bugün, Twitter aracılığıyla yayınladıkları mesajlarla, İslam aleminin ‘Kurban Bayramı’nı kutladı.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI POMPEO

Twitter hesabı üzerinden bir video paylaşan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Müslümanların bayramını tebrik ederken şunları söyledi:

“Bütün Müslümanların Haccın sonunu işaret eden Kurban Bayramı’nı tebrik ederim. Bu, dünyanın pek çok yerindeki Müslümanın, arkadaşları ve aile üyeleriyle bir araya geldiği tefekkür ve ibadet zamanıdır. Bu durum hepimiz için bir örnek teşkil etmekle birlikte, Müslümanlar, ihtiyaç sahipleri için kurban keser ve yardımlarda bulunur. ABD Dışişleri Bakanlığı adına hepimizin Kurban Bayramı’nı tebrik ederim.”

İNGİLTERE İŞÇİ PARTİSİ LİDERİ CORBYN

Kurban Bayramı nedeniyle Twitter üzerinden tebrik mesajı yayınlayan liderlerden biri de, İngiltere İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn oldu. Corbyn, mesajında, şu ifadelere yer verdi:

“Tüm Müslümanların mutlu bir bayram geçirmelerini diliyorum. Kurban Bayramı, bize İbrahim Peygamberin hikayesini hatırlatır. Bu hikaye, başkasına yardım etmek için kurban kesmeyi öğretir. Çeşitli dinlere mensup kişilerle olan ilişkilerimizde hepimiz saygı ve merhameti temel almalıyız. Ancak bu şekilde barış içinde aynı dünyayı paylaşabiliriz.”

BM GENEL SEKRETERİ GUTERRES

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ise resmi Twitter hesabı aracılığıyla paylaştığı mesajında, “Herkesin bayramını kutlarım. Kurban Bayramı’nın temsil ettiği karşılıklı anlayış, hayır işlerinde bulunmak ve başkalarına karşı merhamet etmek gibi duygular, hepimize ilham vermeli” ifadelerini kullandı.

BM MÜLTECILER YÜKSEK KOMISERI GRANDI

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi de kutlama mesajında, ‘Müslümanların hayır ve ortaklık ruhuyla dolu bir bayram geçirmeleri’ temennisinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.