kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3535
EURO
35,1812
STERLIN
41,1750
BITCOIN
$70.752
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Türkiye, ABD’yi Dünya Ticaret Örgütü’ne şikayet etti

Türkiye, ABD’yi Dünya Ticaret Örgütü’ne şikayet etti
20.08.2018
0
A+
A-

Türkiye, satın aldığı çelik ve alüminyumda gümrük vergilerini iki katına çıkaran ABD’yi Dünya Ticaret Örgütü’ne (WTO) şikayet etti. WTO, Türkiye’nin başvurusunun alındığını ve incelendiğini açıkladı.

Örgütün internet sitesinden yapılan açıklamada, “Türkiye alınan önlemlerin WTO’nun 1994 tarihli GATT Anlaşmasının bazı hükümlerine uymadığını iddia etmektedir” denildi.

Fransız haber ajansı AFP’ye göre böyle durumlarda WTO, öncelikle anlaşamayan ülkelerden sorunlarını ikili görüşmelerle çözmelerini talep ediyor. WTO yargıçlarının devreye girmesi halinde ise sorunların çözümü yıllar sürebiliyor.

TRUMP’IN TWEETİ SONRASI TL YÜZDE 20 DEĞER KAYBETMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump Amerikan yönetiminin kararını 10 Ağustos’ta Twitter hesabından duyurmuştu.

Trump mesajında, “Türk Lirası, çok güçlü dolarımız karşısında hızla düşerken Türkiye’den gelen çelik ve alüminyum üzerindeki gümrük vergilerinin ikiye katlanmasına onay verdim! Alüminyumda bu oran artık yüzde 20, çelikte de yüzde 50. Türkiye ile ilişkilerimiz bu dönemde iyi değil!” demişti.

Dolar/TL kuru bu mesaj sonrası aynı gün yüzde 22 artarak 6,87’ye çıkmış, iki gün sonra Asya piyasalarında 7,24 ile tüm zamanların en yüksek düzeyini görmüştü.

Türkiye’nin arka arkaya açıkladığı önlemler sonrası düşen Dolar/TL kuru bugün yaklaşık yüzde 3 artışla 6,20’ye dayandı.

ERDOĞAN: STRATEJİK HEDEF HALİNE GETİRENLERE TESLİM OLMAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ABD’nin elektronik ürünlerine boykot uygulanacağını açıklamış, ABD menşeli bazı ürünlerin ithalatında ek mali yükümlülük oranları da yüzde 100 artırılmıştı.

Erdoğan Cumartesi günü AKP Kongresi’nde yaptığı konuşmada da ABD’ye yine sert tepki göstermiş, “Bu milletin karşısında duracak fani güç tanımıyoruz, oyunu gördük ve meydan okuyoruz. Zahirde bize stratejik ortak gibi gözüken ama stratejik hedef haline getirenlere teslim olmayacağız” demişti.

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi ise bugün üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisine dayandırdığı haberinde, ABD ile pazarlığı sürdüren Türkiye’nin Pastör Andrew Brunson’ın serbest bırakılması karşılığında Halkbank hakkındaki soruşturmanın düşürülmesini istediğini, Washington’un ise pazarlığı kabul etmediğini yazmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.