kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4465
EURO
34,4931
STERLIN
40,3976
BITCOIN
$63.327
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cuma Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

ABD jeti Rus üssünün yakınında havaya ‘penis’ çizdi

ABD jeti Rus üssünün yakınında havaya ‘penis’ çizdi
05.11.2022
0
A+
A-

ABD Hava Kuvvetleri’ne ait bir uçağın Suriye’de Rus üssü yakınlarında gökyüzünde çizdiği penis gündem oldu. Yabancı basın olayın Rus üssü yakınlarında gerçekleşmesine dikkat çekerken, ABD Hava Kuvvetleri’nden olayla ilgili resmi açıklama geldi.

Suriye’de bir Rus üssünün yakınında uçan ABD Hava Kuvvetleri’ne ait KC-135 hava aracının çizdiği rota gündem oldu.

Uçuş meraklıları, uçakların harita üzerinde canlı ilerleyişlerini gösteren FligtRadar24 programında ABD’li Hava Kuvvetleri pilotunun Rus üssü yakınında ‘penis’ çizdiği anları yakaladı.

Hafta içi, ABD Hava Kuvvetleri’ne ait KC-135 hava aracının uçuş radarlarında garip bir konfigürasyon bıraktığını fark etti.

FlightRadar24’e göre uçak, Kıbrıs ve Lübnan arasında Suriye’de Rusların üssünün bulunduğu bölge yakınlarında izlediği rota ile penis görüntüsü oluşturdu.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI

Görüntü kısa sürede sosyal medyada gündem olurken, ABD’den resmi açıklama geldi.ABD Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yüzbaşı Ryan Goss yaptığı açıklamada, olayın ‘kasti’ olmadığını söyledi. Goss, “Doğu Akdeniz’de faaliyet gösteren KC-135 Stratotanker (RAKE71), görev sırasında birden fazla farklı uçuş rotasında ilerledi. Bu ayarlamalar ve hareketler özellikle yapılmış gibi görünüyor olabilir. Ancak pilotun da birimimizin de böyle bir niyeti yok. Biz bunu araştırmaya devam ederken, USAFE-AFAFRİKA, AMC [Hava Hareketliliği Komutanlığı] ve Hava Kuvvetleri, en yüksek profesyonellik ve havacılık standartlarını korumaya devam edecek.” dedi.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Hava Hareketlilik Komutanlığı’nın üst düzey sözcüsü Hava Kuvvetleri Albay Damien Pickart da gazeteye, ajansın olayla ilgili ayrıntılar için mürettebatı sorguya çektiğini, ancak uygunsuz hareket ettiklerine inanmadığını söyledi.

Bir uçuş uzmanı Times gazetesine yaptığı açıklamada, ‘Genellikle sadece uzun bir oval olan, tekrar tekrar tekrarlanan bir yakıt ikmali görevindeydiler…. bu yüzden testisler de eklendi.” dedi.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.