kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
EURO
STERLIN
BITCOIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Avrupa Parlamentosu’na kürtaj karşıtı kadın başkan seçildi

Avrupa Parlamentosu’na kürtaj karşıtı kadın başkan seçildi
18.01.2022
0
A+
A-

Avrupa Parlamentosu’nun başkanlığına Maltalı kadın siyasetçi Roberta Metsola seçildi. Muhafazakâr Avrupa Halk Partisi’nin (EPP) adayı olan Metsola, kürtaj karşıtlığıyla tanınıyor.

İtalyan sosyalist siyasetçi David Sassoli’nin geçen haftaki ölümünün ardından, Avrupa Birliği’nin (AB) yasama organı Avrupa Parlamentosu’nun (AP) başkanlığına Maltalı kadın siyasetçi Roberta Metsola seçildi. AP’nin en büyük siyasi grubu olan muhafazakâr Avrupa Halk Partisi’nin (EPP) adayı olan Metsola, parlamentonun 20 yıldır ilk, genel olarak üçüncü kadın başkanı olacak.

42 yaşındaki Metsola, oylamanın ardından yaptığı açıklamada “Avrupa Parlamentosu’nu bir kadının yönetmesinin vakti gelmişti” dedi. Metsola mesajında, Avrupa Parlamentosu’na birliğin ana merkezleri olan Brüksel ve Strazburg dışında da vatandaşlarla ‘bağlantı kurma’ çağrısı yaptı.

Sassoli’nin ölümünden önce de, parlamentoda sosyalist grup ile EEP arasında yapılan bir iktidar paylaşımı anlaşması kapsamında başkanlığa yeniden aday olması beklenmiyordu. Ancak Metsola’nın adaylığı tartışma yaratmış durumda. Zira dört çocuk annesi olan kadın siyasetçi, sert bir kürtaj karşıtı olmasıyla tanınıyor. Kürtajın hâlâ tamamen yasadışı sayıldığı tek AB ülkesi Malta’dan gelen Metsola, bu konudaki tavrı nedeniyle yarattığı çekincelerin farkında olduğunu söylemiş, ‘seçilmesi halinde görevinin, Avrupa Parlamentosu’nun pozisyonunu temsil etmek olacağını’ belirtmişti

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.