kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4768
EURO
34,8408
STERLIN
40,6348
BITCOIN
$61.666
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
12°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Google Maps’te görülen firari İtalyan mafya patronu 20 yıl sonra yakalandı

Google Maps’te görülen firari İtalyan mafya patronu 20 yıl sonra yakalandı
06.01.2022
0
A+
A-

Roma’daki bir cezaevinden 2002’de kaçan İtalyan mafya lideri Gioacchino Gammino, İspanya’nın Galapagar kasabasında yakalandı. Gammino’yu ele veren şey, Google Hartalar’a yakalanması oldu.

20 yıldır firari olarak yaşayan bir İtalyan mafya patronu, Google Maps’te (Haritalar) tespit edilmesinin ardından tutuklandı. 61 yaşındaki Gioacchino Gammino, “Manuel” adıyla yaşadığı, İspanya’nın Galapagar kasabasında bulundu. Polis, Google Street View’de bir manavın önünde Gammino’ya benzeyen bir kişinin tespit edilmesinin firarinin yakalanmasında önemli bir rol oynadığını açıkladı.

EN ÇOK ARANAN GANGSTERLERDEN BİRİ

Gammino, Roma’daki bir cezaevinden 2002’de kaçtı ve bir yıl sonra cinayetten ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Gammino, Stidda diye bilinen Sicilyalı bir mafya şebekesinin üyesi ve ülkenin en çok aranan gangsterlerinden biriydi.

Sicilya polisi, Gammino’nun İspanya’da olduğundan şüpheleniyordu. Fakat derhal soruşturma başlatan olay, mafya patronunun El Huerto de Manu (Manu’nun Bahçesi) adlı manavın önünde bir adamla konuştuğunu gösteren fotoğraf oldu.

İSPANYA’DA SİCİLYA RESTORANINDA AŞÇILIK YAPIYORDU

Fotoğraftaki kişinin Gammino olduğu, polisin şimdi kapalı olan Cocina de Manu adlı bir restoranın Facebook sayfasının incelenmesiyle doğrulandı. Sayfada, Gammino’yu aşçı kıyafetleriyle gösteren fotoğraflar bulundu ve çenesindeki bir yara izi sayesinde kimliği kesin olarak tespit edildi. Restoranın menüsünde Sicilya mutfağı yemekleri vardı.

‘BENİ NASIL BULDUNUZ?’Gammino 17 Aralık’ta tutuklandı ancak mafya patronunun yakalanması Çarşamba günü La Repubblica gazetesi tarafından duyuruldu. Gammino’nun tutuklanmasından sonra polise “Beni nasıl buldunuz? 10 yıldır ailemi bile aramadım” dediği kaydedildi. Gammino şu anda İspanya’da tutuklu.

İtalya Emniyet Müdürlüğü Mafyayla Mücadele Birimi Direktör Yardımcısı Nicola Altiero, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, Gammino’nun Şubat ayı sonunda iade edilmesini umduklarını söyledi. (BBC Türkçe)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.