kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5010
EURO
34,5615
STERLIN
40,4500
BITCOIN
$62.842
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Bulgaristan’da yolcu otobüsü alev aldı: En az 46 ölü

Bulgaristan’da yolcu otobüsü alev aldı: En az 46 ölü
23.11.2021
0
A+
A-

İstanbul’dan hareket ettiği belirtilen Kuzey Makedonya plakalı bir yolcu otobüsü alev aldı. 12’si çocuk en az 46 kişinin öldüğü duyuruldu.

Bulgaristan’da başkent Sofya’nın batısında, Kuzey Makedonya plakalı bir yolcu otobüsünün yanması sonucu, ilk belirlemelere göre en az 46 kişi yanarak öldü. NOVA özel televizyon kanalının haberine göre, Sofya’nın batısında Pernik kentine yakın Bosnek köyü bölgesinde Kuzey Makedonya plakalı bir yolcu otobüsü, yol kenarındaki bariyere çarptıktan sonra alev aldı. Otobüsün dün İstanbul’dan hareket ettiği, saat 21.00 sularında Bulgaristan’a giriş yaptığı belirtildi.

“Struma” otoyolunda meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre, 12’si çocuk 46 Kuzey Makedonya vatandaşı vefat etti. Kazada yaralanan 7 kişi de Sofya’daki bir hastaneye kaldırıldı. Trafik polisi otoyoldaki trafiği başka yollara yönlendirdi. Dün akşam Varna bölgesinde bir huzurevinde çıkan bir yangında da 9 kişi vefat etmişti.

DIŞİŞLERİ’NDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Dışişleri Bakanlığı, Bulgaristan’da meydana gelen otobüs kazası ile huzurevi yangınında vefat edenler için başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajda “Bulgaristan ve Kuzey Makedonya hükümetlerine ve halklarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” denildi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Bulgaristan’da 22 Kasım 2021 tarihinde Varna şehrindeki bir huzurevinde çıkan yangın ve 23 Kasım 2021 tarihinde Pernik kenti yakınlarında Kuzey Makedonya plakalı bir yolcu otobüsünün yaptığı kaza sonucu çok sayıda can kaybının ve yaralının bulunduğu üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu acı olaylar neticesinde hayatını kaybedenlerin ailelerine, Bulgaristan ve Kuzey Makedonya hükümetlerine ve halklarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” ifadeleri yer aldı.

AB’DEN ‘DAYANIŞMA’ AÇIKLAMASI

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Bulgaristan’da meydana gelen otobüs kazasıyla ilgili yaptığı açıklamada, ölenlerin ailelerine ve yakınlarına taziyelerini ileterek, “Bu korkunç zamanlarda Avrupa sizinle dayanışma içinde” dedi.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel’in ardından AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de Bulgaristan’da meydana gelen otobüs kazasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Komisyon Başkanı Leyen, “Bulgaristan’da dün gece meydana gelen trajik otobüs kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına en derin taziyelerimi iletiyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bu korkunç zamanlarda Avrupa sizinle dayanışma içinde” dedi.

Konsey Başkanı Charles Michel ise “Düşüncelerimiz Bulgaristan’daki korkunç kazanın kurbanları, onların aileleri ve tüm ön saf çalışanları ile birlikte. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Güçlü kalın. AB elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazır” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.