kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5866
EURO
34,8556
STERLIN
40,7085
BITCOIN
$64.635
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi’nden İngiltere’ye ağır cezaevi eleştirisi

Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi’nden İngiltere’ye ağır cezaevi eleştirisi
01.05.2020
0
A+
A-

İngiltere, Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi’nin eleştiri oklarının hedefinde. Komite, cezaevlerindeki durum nedeniyle İngiltere’ye ağır eleştiriler yöneltti, “derin kriz” uyarısında bulundu.

Komite üyeleri, 2019 yılının Mayıs ayında İngiltere’deki cezaevlerine yaptıkları ziyaretler sonrasında hazırladıkları raporda, “derin endişeye yol açan” gözlemlerde bulunduklarını aktardılar.

“GÜVENLİ DEĞİL”

Raporda, ziyaret edilen Doncaster, Liverpool ve Wormwood Scrubs hapishanelerinin aşırı dolu olduğu, mahkumlar arasında ve yine mahkumlar ile gardiyanlar arasındaki şiddet olaylarının rekor düzeye ulaştığı aktarıldı. Benzer koşulların genç suçluların bulunduğu Feltham A ve Cookham Wood ıslah evlerinde de gözlemlendiği belirtildi.

Komite üyeleri raporlarında, “ziyaret edilen hapishaneler güvenli olarak nitelendirilemez” görüşüne yer verdi.

“UYUŞTURUCU KULLANIMI ALARM VERİYOR”

CPT üyelerinin raporlarında yer verdikleri bir diğer çarpıcı gözlem de cezaevlerindeki uyuşturucu kullanımına ilişkin.

“Alarm veren düzeydeki uyuşturucu madde kullanımı derin endişe yaratmaktadır” denilen raporda, hapishanelerde rastgele yapılan testlerde, hükümlülerin üçte birinin uyuşturucu kullandığının tespit edildiği aktarıldı.

TECRİT UYARISI

İngiltere’yi hapishanelerde uygulanan uzun süreli tecrit hakkında da uyaran komite ayrıca çok yüksek sayıda hükümlünün akıl sağlığı sorunu yaşadığı, kimilerinin de kendilerine zarar verdiklerini aktardı.

Raporda çok ciddi akıl sağlığı sorunu yaşayan hükümlülerin tecrit edildiği bilgisi paylaşıldı, bunların uygun hastanelerde tedavi görmeleri gerekirken, cezaevlerinde tecrit edilmesinin kabul edilemez olduğu kaydedildi.

CPT ayrıca gardiyan ve cezaevi çalışan sayısının yeterli olmadığına, mevcut çalışanların ise çok zor koşullarda yoğun baskı altında bulunduğuna dikkat çekti.

İngiltere hükümeti, raporda yer verilen ağır eleştirilere yanıt verdi.

Cezaevlerindeki gardiyan sayısının artırılacağını bildiren İngiliz hükümeti, ayrıca hapishanelerdeki güvenliğin güçlendirilmesi için de 114 milyon euroluk bir yatırım programının belirlendiğini kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.