kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5865
EURO
34,8497
STERLIN
40,6973
BITCOIN
$64.770
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Almanya’da salgının yayılma hızı yavaşladı

Almanya’da salgının yayılma hızı yavaşladı
17.04.2020
0
A+
A-

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, ülkedeki koronavirüs salgınıyla ilgili son durumu bugün başkent Berlin’de düzenlediği basın toplantısında kamuoyuna açıkladı.Federal ve eyaletler düzeyinde büyük etkinliklerin yasaklanması, çocuk yuvaları ve okullar ile restoran ve alışveriş merkezlerinin kapatılmasıyla kapsamlı bir frenleme kararı alındığına işaret eden Spahn, Almanya’da salgının “bugün itibarıyla yeniden kontrol edilebilir ve kontrol altında” olduğunu ifade etti.

“Artık başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Dinamik, artan bir büyümeyi düz bir çizgiye dönüştürmeyi başardık. Günbegün artan yeni enfekte sayıları açık bir şekilde azaldı” diyen Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Bakan, 12 Nisan’dan beri her gün iyileşenlerin sayısının yeni vaka sayısından yüksek olduğunu da sözlerine ekledi.

Yeniden bulaştırma oranı azaldı

Almanya’da korona salgınını hükümetle birlikte izleyen Robert Koch Enstitüsü’nün başkanı Lothar Wieler de “gerçekten iyi bir ara sonuca ulaştıklarını” belirterek olumlu bir eğilimin söz konusu olduğunu kaydetti. Günlük vaka sayısının yavaşladığını söyleyen Wieler, virüsün yeniden bulaşma  değerinin şu anda 0,7’ye gerilediği bilgisini verdi. Wieler, “Bu, şu anda ortalama olarak enfekte olmuş bir kişinin bir başka kişiye virüsü bulaştırmadığı anlamına geliyor” diye konuştu.

Wieler, ancak ülkedeki sağlık kuruluşlarının hâlâ günde 3 bin kadar yeni vaka kaydettiğini ve yaşamını yitirenlerin sayısının arttığını da sözlerine ekledi. Wieler, “Bu hafta gerçekten yüksek bir artış vardı. Can kayıpları, kaydedilen vakaların yüzde 2,9’unu oluşturdu” dedi.

Hastalanan sağlık çalışanlarının sayısı artışta

Wieler, sağlık kuruluşlarında hastalanan personel sayısının da arttığına işaret etti.  Bir önceki haftaya göre hastalanan sağlık çalışanı sayısının yüzde 6 arttığını vurgulayan Robert Koch Enstitüsü Başkanı Wieler, tedavi kapasitesinde ise şu anda sıkıntı yaşanmadığını söyledi.Robert Koch Enstitüsü’nün son verilerine göre, Almanya’da 3 bin 380 yeni vaka tespit edildi. Böylelikle ülkedeki vaka sayısı 133 bin 830’a yükseldi. Son 24 saat içinde 299 kişi daha hayatını kaybederken toplam can kaybı da 3 bin 868 oldu. Enstitü’nün verdiği bilgilere göre şimdiye kadar toplam 81 bin 800 kişi de iyileşti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.