kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3551
EURO
35,0070
STERLIN
40,9324
BITCOIN
$69.912
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İtalya’da koronavirüs şüphesiyle gemiden inmelerine izin verilmeyenler arasında 27 Türk var

İtalya’da koronavirüs şüphesiyle gemiden inmelerine izin verilmeyenler arasında 27 Türk var
30.01.2020
0
A+
A-

Yolcuların gemiden çıkışlarına izin verilmiyor.

Yolcuların gemiden çıkışlarına izin verilmiyor

İtalya’nın başkenti Roma yakınlarındaki Civitavecchia Limanı’nda içinde 27 Türk vatandaşının da bulunduğu bir cruise gemisi, Çinli bir kadının hastalık belirtileri göstermesi nedeniyle bloke edildi. Kontroller sonuçlanana kadar 6 bin kadar yolcunun gemiden inmesine izin verilmiyor.

BBC Türkçe’den Övgü Pınar’ın haberine göre, Costa Crociere firmasına ait Costa Smeralda isimli gemide Hong Kong’dan gelen Çinli bir kadın yüksek ateş ve solunum güçlüğü şikayeti nedeniyle koronavirüs şüphesiyle geminin revirinde tutuluyor.

Costa Crociere basın ofisi, gemide 27 Türk vatandaşının da bulunduğunu doğruladı.

Kadının partneri de, herhangi bir semptoma sahip olmasa da ayrı bir odada bekletiliyor.

Çinli çift üzerindeki kontroller tamamlanana kadar gemideki 6 bin kadar yolcunun limana inmesine izin verilmiyor.

Çiftin, 25 Ocak’ta Milano’daki Malpensa Havalimanı’ndan ülkeye giriş yaptığı, ardından da Savona kentine geçerek gemiye buradan bindiği belirtiliyor.

Costa Smeralda gemisi, İtalya’ya ulaşmadan önce Marsilya, Barcelona ve Palma de Mallorca limanlarından geçmişti.

Roma’da bir okulda Uzak Doğulu öğrencilerin dersleri askıya alındı

Çin’de ortaya çıkan koronavirüsün yarattığı korku İtalya’da tartışmalı önlemlere de yol açıyor. Roma’daki saygın sanat okullarından Santa Cecilia Konservatuarı, Uzak Doğulu bütün öğrencilerin ancak doktor kontrolünden geçtikten sonra derslere kabul edilmesi kararı alınca tepki çekti.

La Repubblica gazetesinin haberine göre, Konservatuar Müdürü Roberto Giuliani, öğretmenlere yolladığı mesajda “Çin kökenli salgın nedeniyle Doğulu öğrencilerin (Çinli, Koreli, Japon, etc) dersleri askıya alınmıştır” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs inforgrafiği

Müdür, bu ülkelerden gelen öğrencilerin ancak konservatuar doktoru tarafından muayene edildikten sonra derslere katılabileceğini belirtti.

Tartışma yaratan kararla ilgili olarak gazeteye konuşan bir öğretmen de “Bu karar bizi afallattı. Koreli bir öğrencim neredeyse gözyaşları içinde ‘Yarın derse gelemeyecek miyim?’ diye sordu” dedi.

İtalya’da Roma ve Milano gibi büyük şehirlerde koronavirüs korkusu nedeniyle eczanelerin maske stoğunu tükettiği haberleri de geliyor. Özellikle seyahat edecek ya da hastaneye gitmesi gereken kişilerin maske satın almak istediği belirtiliyor.

Roma Eczacılar Federasyonu, kentte özellikle turistik bölgelerde, havalimanı ve metro istasyonu yakınlarındaki eczanelerde maskelerin tükendiğini belirtti. Ancak federasyon, depolarda ise halen maske bulunduğunu vurguladı.

İtalyan basını, koronavirüs korkusunun ülkede bir “psikoza dönüştüğüne” dikkat çekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.