kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5825
EURO
34,8367
STERLIN
40,3300
BITCOIN
$66.146
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

AB ülkeleri Türkiye’ye silah ambargosu konusunda anlaşamadı

AB ülkeleri Türkiye’ye silah ambargosu konusunda anlaşamadı
18.10.2019
0
A+
A-

Lüksemburg’da toplanan Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları, Ankara’nın Suriye’nin kuzey doğusuna başlattığı operasyonu bir kez daha kınadı; bakanlar bütün AB ülkelerinin Türkiye’ye silah ambargosu uygulama konusunda anlaşamadı. Macaristan Dışişleri Bakanı ise kritik toplantı yapılırken Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yetkililer ile görüşmeyi tercih etti.

Toplantı sonrasında Avrupa Birliği Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “AB, bütün bölgenin istikrarını ve güvenliğini ciddi bir şekilde sarsan, daha fazla sivillerin yerinden edilmesine sebep olan Suriye’nin kuzey doğusundaki askeri eylemi kınıyor. Bu operasyon Uluslararası Koalisyonun DAEŞ’i yenmek için bugüne kadar kaydettiği ilerlemeyi önemli ölçüde baltalıyor.” ifadeleri kullanıldı.

Avrupa Birliği Dışişleri Konsey toplantısı, Türkiye’nin Kıbrıs açıklarında devam eden sondaj çalışmalarını da kınadı ve Kıbrıs ile dayanışma içerisinde oldukları mesajını verdi. Sondaj çalışmalarına karışan bazı kişilere yönelik önlemler alınacağı ifade edildi. Türkiye’nin uluslararası hukuk çerçevesinde hareket etmesi gerektiği belirtilirken, bu çerçevede geçtiğimiz 15 Temmuz tarihinde AB tarafından uygulanan yaptırımlar hatırlatıldı.

Avrupa Birliği Dışilişkiler Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, “Avrupa Birliği Dışişleri Konseyi toplantısından hem Suriye operasyonu hem Türkiye’nin Kıbrıs açıklarındaki sondaj çalışması konusunda üye ülkeler, birlik ve beraberlik içinde hareket ediyor.” dedi.

Avrupa Birliği Devlet ve Hükümet Başkanları 17-18 Ekim’de Brüksel’de, Türkiye’nin Suriye’ye yaptığı operasyonu görüşecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.