kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.355
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Merkel: Milliyetçilik Avrupa’nın düşmanıdır

Merkel: Milliyetçilik Avrupa’nın düşmanıdır
20.05.2019
0
A+
A-

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de Avrupa Halk Partisi‘nin (EVP) seçim mitingine katılan Almanya Başbakanı Merkel, milliyetçiliğin Avrupa projesinin en büyük düşmanı olduğunu belirtti. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de yaptığı konuşmada, milliyetçiliğin Avrupa projesinin düşmanı olduğunu dile getirdi. Avrupa Parlamentosu’ndaki (AP) muhafazakar milletvekillerini çatısı altında toplayan Avrupa Halk Partisi’nin (EPP) seçim mitingine katılan Merkel Hırvatça, “Barışın, özgürlüğün ve refahın Avrupasını destekleyin” çağrısında bulundu. Hırvatistan’ın merkez sağ partisi Hırvat Demokrat Birliği’nin (HDZ) davetlisi olarak Zagreb’e giden Merkel, vatanseverliğin ortak bir Avrupa inşa etme süreci ile uyuşmadığını dile getirdi.

Weber: Popülistlerle mücadele edeceğim Avrupa Parlamentosu seçimlerine, Avrupa Halk Partisi’nin liste başı adayı olarak katılan Manfred Weber de, Merkel ile birlikte söz konusu etkinliğe katılan isimlerdendi. Alman Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) partisinin üyesi olan Weber’e destek veren Merkel, Manfred Weber’in kendi ülkesini seven ve Avrupa Birliği içinde ülkesini seven herkesi anlayan biri olduğu için güçlü bir Avrupalı olabileceğini dile getirdi. Daha sonra kürsüye gelen Weber ise milliyetçilere ve popülistlere karşı mücadele edeceğini ifade etti. Weber, İtalyan Başbakan Yardımcısı Salvini ve Fransız Le Pen gibi aşırı sağcı siyasetçilere yönelik olarak da, “Bizim Avrupa’da inşa ettiklerimizi yıkmak istiyorlar” söyleminde bulundu.

Avrupa’nın farklı kimliklerle zenginleştiğini vurgulayan Weber, “Milliyetçilerin, bu kimliklerin arasını açmasına müsaade etmeyeceğim” dedi.

 

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.