kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3862
EURO
35,1212
STERLIN
41,1292
BITCOIN
$70.721
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

“Kıbrıs Rumca küstüm, Türkçe kırıldım” Londra’da sahnelendi

“Kıbrıs Rumca küstüm, Türkçe kırıldım” Londra’da sahnelendi
11.06.2018
0
A+
A-

İNGİLTERE’DE yaşayan Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk toplumu dostluk ve barış haftasında bir araya geldi.

İngiltere Kıbrıslılar Birliği, İngiltere Kıbrıslı Sanatçılar Platformu ve Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği’nin işbirliği ve dayanışması ile 1-5 Haziran 2018 tarihleri arasında Londra’da “Dostluk ve Barış Haftası” gerçekleşti.

Londra’da düzenlenen ‘Dostluk ve Barış Haftası’nda’, Kıbrıslı Türk Yönetmen Yaşar Ersoy’un, Faize Özdemirciler’in şiirlerinden oyunlaştırıp sahnelediği ve oynadığı “Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” ve Satirigo Tiyatrosu’ndan Mihalis Basardis’in yazdığı “Bir Mendil Toprak” oyunları tiyatrosevenlere sunuldu.

“Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” oyunu izleyenleri Kıbrıs’ın son 60 yıllık tarihiyle yüzleştirirken barışa hasretin çığlığını haykırdı. Oyun, Kıbrıs’ta ada genelinde ve İstanbul’da izleyici ile buluşup büyük beğeni ve alkış toplamıştı. Kıbrıs tarihinin son 60 yılı ile hesaplaşmayı, şiirin muazzam dili ile yapan oyun, eleştirmenlerin de görüşlerine olumlu yansıtmayı başarmıştır.

İki toplum lideri, Mustafa Akıncı ile Nikos Anastasiadis, 2015 yılında Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu ve Limasol’da oynanan olan “Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” oyununu birlikte izlemişti. Tiyatro oyunu iki toplum liderini buluşturmuştu ve toplumsal yakınlaşmaya önemli katkı koymuştu 2015’de.

Bu kez ise, tiyatro oyunu Londra’da Barış ve Dostluk Haftasında sunuldu ve büyük beğeni topladı.

Her iki oyun da Londra’da Woodgreen Kıbrıs Toplum Merkezi’nde 1 ve 2 Haziran’da saat 20.00’de izleyicilere sunuldu. 3 Haziran 2018 tarihinde ise Yaşar Ersoy ve Kostas Kafkaridis’in iki dilde, Türkçe ve Yunanca yazdıkları “Tiyatronun Sınır İhlali” kitabının tanıtım, söyleşi ve imza etkinliği gerçekleşti. Kitap tanıtım etkinliği Londra Kıbrıs Türk Kültür Merkezi’nde yer aldı ve tanıtımın ardından konuklara resepsiyon verilmişti.

İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Rumlarla Kıbrıslı Türklerin ilk kez birlikte düzenledikleri “Dostluk ve Barış Haftası’nın iki toplumun yakınlaşması ve barış kültürünün yaratılması adına büyük bir heyecan ve memnuniyet yarattığı vurgulandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.