kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5732
EURO
34,7825
STERLIN
40,4069
BITCOIN
$64.179
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Le Point dergisinin ‘Diktatör’ kapağı

Le Point dergisinin ‘Diktatör’ kapağı
30.05.2018
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “Diktatör” başlığı ile son sayısının kapağına taşıyan Fransız Le Point dergisi, ülkedeki Erdoğan yanlıları tarafından “taciz” edildiklerini ve “korkutulmaya” çalışıldıklarını duyurdu.

Konu ile ilgili Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da açıklama yaparak, taciz “asla kabul edilemez” dedi.

Macron, Pazartesi günü Twitter hesabı üzerinden, “Basın özgürlüğüne paha biçilemez. Onsuzluk, diktatörlüktür.” mesajını paylaştı.

Derginin yayımlanması sonrası Fransa’nın güneyindeki Avignon kentindeki bazı Türk vatandaşları, dergi reklamlarını çeşitli şekillerde kapatmaya çalıştı.

Pazar günü ise Valence şehrinde bir başka noktadaki reklam kapatılmak istendi.

Le Point dergisinden gelişen olaylar üzerine yapılan açıklamada, “Bir haftadır sosyal medya üzerinden süren taciz, hakaret, korkutma ve anti-semit iftiralar sonrası AKP taraftarları, ifade özgürlüğünün sembollerine ve basın çeşitliliğine saldırmaya başladı.” denildi.

Sol görüşlü derginin son sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidar dönemine ilişkin bir araştırma yazısı ve “Erdoğan yeni Hitler mi? başlıklı da bir makale bulunuyor.

——————————————–

Il est parfaitement inacceptable que des affiches de @LePoint soient retirées des kiosques de presse au motif qu’elles déplaisent aux ennemis de la liberté, en France comme à l’étranger. La liberté de la presse n’a pas de prix : sans elle, c’est la dictature.

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) 28 Mayıs 2018

———————————————-

HÜKÜMETTEN, FRANSA’YA TEPKİ

Hükümet kanadı ise Macron’a Twitter’dan tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macron’un tweetini Türkçe ve Fransızca yorumuyla beraber paylaştı. Çavuşoğlu Fransa’yı ikiyüzlülükle suçladığı tweetinde şu ifadeler yer verdi:

————————————————————–

Demokrasi sadece bir tarafın hakaret, küfür ve yalanlarını dayatması değil, diğer tarafın görüş ve hassasiyetini de dikkate almaktır. Bunun ötesi iki yüzlülüktür. #Fransa’daki #Türk toplumunun sivil ve demokratik tepkisi de bunadır. https://t.co/Z5wlq2jZI6

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) 29 Mayıs 2018

———————————————————–

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik de dergiyi kara propagandayla suçladı, “Vatandaşlarımız da çeşitli mecralarda buna tepki gösterdi” ifadelerini kullandı.

————————————————————-

Fransız Le Point dergisi Cumhurbaşkanımıza kara propaganda yöntemiyle saldırarak nefret suçu işleyen bir yayın yaptı. Vatandaşlarımız da Fransa’da çeşitli mecralarda buna tepki gösterdiler.

— Ömer Çelik (@omerrcelik) 29 Mayıs 2018

——————————————————————–

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da derginin yayımlanması sonrası Twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı yapmıştı:

“Bir Fransız dergisi CB Erdoğan’a diktatör demiş. Bu saldırıları biliyoruz. Amaçlarının ne olduğunu biliyoruz. Millet ve mazlum halklar olup biteni görüyor. Türkiye’nin sizden talimat aldığı günler geride kaldı. ‘Diktatör’ diyerek o günleri geri getiremezsiniz.”

——————————————————————-

Bir Fransız dergisi CB Erdoğan’a diktatör demiş.
Bu saldırıları biliyoruz.
Amaçlarının ne olduğunu biliyoruz.

Millet ve mazlum halklar olup biteni görüyor.

Türkiye’nin sizden talimat aldığı günler geride kaldı.

‘Diktatör’ diyerek o günleri geri getiremezsiniz.

— Ibrahim Kalin (@ikalin1) 24 Mayıs 2018

—————————————————————

AKP hükümetine yakın bazı medya organlarında, bazı kişilerin dergi reklamlarına müdahale ettiğine dair görüntüler paylaşıldı. (BBCTÜRKÇE)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.