kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3360
EURO
35,1197
STERLIN
41,0754
BITCOIN
$64.305
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
17°C
LONDRA
17°C
Kapalı
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
15°C
Perşembe Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

8. Alevi Festivali resepsiyonla başladı

8. Alevi Festivali resepsiyonla başladı
21.05.2018
0
A+
A-

ALEVİ kültürü ve öğretilerini tanıtmak için her yıl düzenlenen Alevi Festivali’nin sekizincisi resepsiyonla başladı.

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevinin 25. kuruluş yılına denk gelen 8. Alevi Festivalinin açılışı için Cemevinin Wood Green’deki yeni binasında tören düzenlendi.

Festivalin ilk programında ilk konuşmayı Ali Dereli Dede gerçekleştirdi. İngiltere’deki Alevilerin tarihinden ve faaliyetlerinden bahseden Dereli Dede, 25 yıl önce bir bodrum katında kurulan cemevinin bugün Avrupa’nın en büyük dergahı olmasının yanı sıra 19 tane yeni cemevine öncülük etmesinin mutluğunu yaşandığını ifade etti.

FESTİVAL SEMAH İLE BAŞLADI

Sunuculuğunu Elif Beritan Bulut ve Umut Can Dinçer’in üstlendiği etkinlikte semah hocası Seher Ağbaba yönetimindeki semah ekibi, zakirler Ali Arslan ve Davut Ağbaba eşliğinde Necef Deryası ve Nurhak Semahı döndü.

Hüseyin Çiftçi, Hüseyin Üzüm ve İsrafil Erbil

Daha sonra İngiltere Alevi Kültür Merkezi Cemevi Başkanı Hüseyin Üzüm kürsüye çıkarak yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi. Üzüm’ün konuşmasının sonunda Britanya Alevi Federasyonu İsrafil Erbil ve İngiltere Alevi Kültür Merkezi Cemevi eski Başkanı Hüseyin Çiftçi’yi kürsüye davet etti. Alkışlar eşliğinde kürsüye gelen ikili, Alevi toplumunu ikiye bölmek isteyenlere inat birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Danışma Kurulu’nun bazı üyeleri

DANIŞMA KURULU TANITILDI

Festival resepsiyonunda pek çok iş insanı, akademisyen, siyasetçi ve toplumun farklı kesimlerinden bireylerin bir araya gelerek oluşturduğu Danışma Kurulu da tanıtıldı. Danışma Kurulu adına kürsüye gelen Yaşar Demiralay, uzun zamandır İngiltere genelinde köy ve yöre dernekleri, Cemevleri, demokratik kitle örgütleri gibi pek çok kurumun açıldığını ve Danışma Kurulu olarak söz konusu kurumlara her türlü konuda yardımcı olmaya, sorunlarını birlikte çözmeye çalışacaklarını söyledi.

FESTİVAL İKİ HAFTA SÜRECEK

Resepsiyonla başlayan festival, 25 Mayıs saat 09.00-17.00 arasında Wood Green’deki yeni cemevi binasında Kenan Batman ile Ozanlar Anması, 27 Mayıs 2 Haziran tarihleri arasında saat 11.00-19.00’da Enfield Cemevi bahçesinde Park Festivali, 31 Mayıs 18.00’de Wood Green’de Birlik Cemi, 1 Haziran saat 18.00’de Wood Green’de panel ile devam edip Hackney Downs Park’ta yapılacak büyük Park Şenliği ile sona erecek.

Yine binlerce kişinin katılımı beklenen 3 Haziran’daki park şenliğine Niyazi Koyuncu, Töre Anadolu, Grup Zemheri, O Ses Türkiye Finalisti Yener Bulut- Ümit Durak, Londralı sanatçılar Tuğba Özcivan, Emrah Tak, Anatolian Collective ve sürpriz sanatçılar katılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.