kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3852
EURO
35,0493
STERLIN
41,0433
BITCOIN
$70.372
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Türk Ligi’nde büyük skandal!

Türk Ligi’nde büyük skandal!
17.05.2018
0
A+
A-

 

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sinan Kaya.

Türk Ligi’nde Trabzonspor ile Dumlupınar Yeni Malatyaspor arasında oynanması gereken final maçı tehlikeye girdi.

TÜRK LİGİ’NDE HAFTAİÇİ MAÇ OYNANAMAZ

Federasyon tarafından bu akşam (17 Mayıs Perşembe) oynanması istenen final maçı için Trabzonspor Londra Futbol Birliği (LFA)’ne başvuruda bulundu. Başkan Sinan Kaya, “Türk Ligi Pazar ligidir. Gerek TTFF’in ve gerekse LFA kuralları gereği hafta içi oynanamaz. LFA’ye itirazımızı yaptık, cevabını bekliyoruz” dedi.

DUMLUPINAR BASKI YAPTI

Federasyona defalarca haftaiçi maç yapamayacaklarını bildirdiklerini söyleyen Sinan Kaya, daha önce 20 Mayıs olarak açıklanan final tarihinin Dumlupınar’ın baskısıyla 17 Mayıs’a çekildiğini iddia etti. Kaya, “Dumlupınar’a kupayı vermek istiyorlar” diye konuştu.

İki hafta önce Federasyon Kupası’nda baskı sonucu haftaiçi oynadıkları kupa maçına da değinen Başkan Sinan Kaya, “O maça eksik oyuncularla ve antrenörsüz çıktık. Yarım kalan ilk maçın tekrarı öncesi LFA’ye başvurduk. LFA, iki takım anlaşamazsa hafta için oynanmaz şeklinde karar verdi. Biz de kupa maçına çıkmadık. LFA’nin bu isteğine rağmen Federasyonun aynı kararı alması manidar” dedi.

Dumlupınar Kulübü yöneticisi Ali Perçin.

YARI FİNAL MAÇINA NİYE ÇIKTILAR?

Dumlupınar Yeni Malatyaspor yöneticisi Ali Perçin de Trabzonspor’un baskı iddiasını yalanladı. Perçin şöyle dedi:,

“Aylık toplantıda play-off’un fikstürü çekildi. 8 Mayıs’ta da play-off’a kalan dört takımın katıldığı toplantıda yarı final ve final maçlarının tarihi belirlendi. Trabzonspor da bu tarihleri bilerek geçen hafta yarı final maçına çıktı. Final tarihini bildiklerine göre niye geçen hafta maça çıktılar? Bizim şampiyon olduğumuz geçen yıl, onların şampiyon olduğu önceki sezonda da hafta arası play-off maçları oynanmıştı. Biz belirtilen gün, yer ve saatte sahada olacağız. LFA’nin vereceği karar bizim konumuz değil.”

 

TTFF Başkanı Kemal Soyer.

KARARDAN DÖNMEYECEKLER

Türk Toplumu Futbol Federasyonu Başkanı Kemal Soyer, maçın Perşembe akşamı oynanması kararından geri dönülmeyeceğini söyledi. Başkan, daha önce takımların hafta içi oynanması konusunda olumlu cevap vererek, centilmenlik anlaşması yaptıklarını hatırlattı. Buna rağmen Trabzonspor’un bu konuda geri adım attığını belirten Soyer, LFA’nin aksi karar vermesi halinde de TTFF olarak ısrarlı olacaklarını kaydetti.

TTFF’nin kararına göre Trabzonspor-Yeni Malatyaspor play-off final maçı bu akşam (17 Mayıs Perşembe) saat 19.45’te New River Sports Centre’da başlayacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.