kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.171
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Ramazan’da kripto para ile bağış yapın

Ramazan’da kripto para ile bağış yapın
17.05.2018
0
A+
A-

İNGİLTERE’NİN en eski Türk Camisi Masjid Ramadan (Shacklewell Lane Camisi) Yönetim Kurulu, zekat ve sadaka bağışları için kripto para kabul etmeye karar verdi.

21 Mayıs 2018 günü ‘İslami yardım kuruluşları neden bu Ramazan’da kripto paradan yararlanmalı?’ konulu bir toplantı düzenleyecek olan Cami Yönetim Kurulu toplantının detayları ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Bazıları kripto paranın geçici bir heves olduğunu düşünse de, yerel ve uluslararası kullanımındaki artış bunun tam aksini iddia ediyor. Dr. Garrick Hileman ve Michel Rauchs tarafından Mart 2017’de yapılan bir Cambridge araştırması, aktif Bitcoin kullanıcılarının sayısının 2.9 ile 5.8 milyon arasında olduğunu gösterdi. O zamandan beri kullanıcı sayısı yüksek hızla arttı. 9 Aralık 2017 tarihli bir CNN raporuna göre, küresel piyasanın en büyük Bitcoin aracısı ve wallet (cüzdan) platformu, 13 milyondan fazla aktif kullanıcıya hizmet veriyor. Japonya’dan Bitflyer ve Güney Kore’den Bithumb gibi, büyük bölgesel Bitcoin dönüştürücüleri de neredeyse birer milyon kullanıcıya sahip. Kullanılan başka birçok kripto para birimi de hesaba katılırsa, toplam sayıya milyonlar eklenebilir.

Fiziksel varlığının olmaması ve yükselen değeri sebebiyle, kripto paranın İslami hukukla bağdaşıp bağdaşmadığı konusunda büyük bir tartışma var. İki tarafın iddia ve kanıtlarını da inceledikten sonra Masjid Ramadan, zekat ve sadaka bağışları için Bitcoin ve Ethereum kullanmaya karar verdi. 21 Mayıs Pazartesi günü, cami yöneticisi Erkin Güney, camide İslami danışmanlık veren Zayd al Khair ve blockchain firması Combo Innovation’ın kurucusu Gurmit Singh, bunun nedenlerini açıklayacaklar.  Ramazan ve sonrasında bu tarz bağışlardan benzer şekilde yararlanmak isteyen diğer cami ve İslami yardım kuruluşlarına da yol gösterecekler. Katılımcılar toplantı sırasında soru sorma imkanına da sahip olacak.”

Konuşmacı Biyografileri

Erkin Güney, Yönetim Kurulu Başkanı, Masjid Ramadan

İş adamı Erkin Güney, babası Ramadan Güney sayesinde çocukluğundan beri cami ile ilgileniyordu. Öncesinde Brookwood Mezarlığı yöneticisi olan Güney, cenaze direktörü olarak uzun yıllara dayanan bir deneyime sahip. 2012 yılında yönetim kuruluna girerek, Masjid Ramadan’da da bu görevine devam etti. 2017’de başkan vekili olduktan sonra geçen sene başkan olarak atadı. O zamandan beri, caminin yerel toplumla bir araya gelmesinden binanın çok ihtiyaç duyulan onarımına kadar birçok konuyu halletti.

 

Zayd al Khair, İslami Danışman

Zayd al Khair, son iki yıldır Masjid Ramadan’ın bir parçası. Onarım işine yardımcı oldu ve camide, yüksek profilli uluslararası konukların yer aldığı konferansların düzenlenmesine katkıda bulundu. Mısır, Fas, Suudi Arabistan gibi ülkelerde özellikle de hadis üzerine olan İslami çalışmalarını devam ettirdi ve Shaykh Ahmed Ali Surati ve Shaykh Abdur Rahman al Kattani gibi öncü alimlerden geleneksel icazet aldı. Tarih ve Din Çalışmaları üzerine lisansı ve yüksek lisansı bulunuyor ve doktorasına devam ediyor. İnançlar arası çalışmalara ilgi duyuyor ve caminin erişim alanını genişletmek istiyor.

Gurmit Singh, Kurucu, Combo Innovation

Gurmit Singh Şubat 2015’ten beri Blockchain alanında. Önce ilgili, sonra yatırımcı olan Singh, şimdi de Blockchain’e izin veren bilişim sistemleriyle desteklenen “yardım ekonomisi” geliştiriyor. Şirketi Combo Innovation, İslam’a uygun finansal çözümler üretme amacında olan bir start-up. Masjid Ramadan’ın kripto para kabul edebilmesini sağlaması sadece bir pjojesi. Bu şirketi kurmadan önce Singh, bir satış ve pazarlama uzmanıydı. Teknoloji sektörüne geçmeden önce, merkezde bir finansal danışmanlık firmasında çalışıyordu ve fintech tutkusu da burada başladı.

Toplantı Detayları

Konuşmacılar:  Erkin Güney (yönetici, Masjid Ramadan), Zayd al Khair (Masjid Ramadan’ın İslami danışmanı), ve Gurmit Singh (kurucu, Combo Innovations)

Tarih: Pazartesi, 21 Mayıs 2018

Saat: 11.00’da başlayacak. Bir saat sürmesi bekleniyor.

Yer: Masjid Ramadan, 9-15 Shacklewell Lane, Dalston, London E8 2DA

Website:  masjidramadan.org

Kıyafet:Toplantı camide yapılacağı için lütfen ona uygun giyinin. Camiye girmeden önce ayakkabılarınızı çıkarmanız gerekecek (içeride koymanız için dolaplar var). Ramazan başladığı için, maalesef yiyecek-içecek verilemeyecek.

RSVP: RSVP@prickly-pear.org adresine 20 Mayıs 2018, Pazar günü saat 14.00’a kadar lütfen email atın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.