kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3752
EURO
35,0539
STERLIN
41,0149
BITCOIN
$70.085
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Enfield tarihinin ilk kadın ve Türkçe konuşan lideri: Nesil Çalışkan

16.05.2018
0
A+
A-

ENFIELD Belediyesi’nin yeni lideri ilk kez kadın ve bir Kıbrıslı Türk olan Nesil Çalışkan seçildi.

Londra’da başta olmak üzere İngiltere’nin bazı şehirlerinde yapılan kent ve ilçe bazlı belediye seçimlerinde, Türkçe konuşan adaylarımızın yarıdan fazlası başarı sağlamıştı.

Özellikle Kuzey Londra’daki Enfield Belediyesi için yarışan 29 adayımızdan 21’i seçimleri kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştılar.

Enfield Belediyesinin Pazartesi akşamı gerçekleştirdiği genel kurul toplatışında yeni lider olarak 29 yaşındaki Nesil Çalışkan seçildi.

Pazartesi akşamı gerçekleşen AGM’de, 8 yıldır İşçi Partisinin Enfield lideri olan Doug Taylor’un güvenoyu kaybetmesi sonucunda, Çalışkan ilk kadın ve Kıbrıslı Türk lider olarak Enfield Belediyesinin yeni lideri olarak seçildi.

Enfield Belediyesinin 8 üyeden oluşan yeni kabinesinin yarısı da Türkçe konuşan toplum üyelerimizden oluşuyor.

Enfield Belediyesinin yeni kabinesindeki Türkçe konuşan üyeleri:

LİDER

Nesil Çalışkan

ÜYELER

Enfield Belediyesi yeni lideri Nesil Çalışkan, ilk açıklamasında şu ifadeye yer verdi:

“Taylor Doug özellikle böylesi bir zor zamanda ve Muhafazakar Parti hükümetinin sürekli bütçe kesintisi yaparken,  harika bir belediye lideriydi ve her daim istikrarlı bir şekilde görevini yürütmüştü. Kendisini bundan dolayı tebrik ediyorum.

Enfield bölge sakinlerimiz yaşanan bütçe kesintilerinden dolayı olumsuz yönde etkileri yaşamaktadır, ancak İşçi Partisinin meclis üyeleri olarak bu kesintilere karşı mücadele edeceğiz. Toplumumuzda kamu hizmeti hak eden ve yardıma muhtaç olan tüm vatandaşlarımıza gereken hizmetler sağlanacaktır ve toplum üyelerimizi en iyi şekilde savunacağız.

SAKİNLERİMİZE UMUT VERECEĞİZ

Yoksulluk, suç ve konut sorunları gibi öncelikler gördüğüm üç kilit alan var. Enfield’deki üç çocuktan birinin yoksulluk içinde yaşadığı gibi bir gerçek bulunmakta.

Bu sorunları çözmek için gereken çalışmaları gerçekleştireceğiz ve Enfield Belediyesini de derinden etkileyen konut kriziyle başa çıkmak için çözüm yolları üreteceğiz. Enfield Belediyesi için en iyi hizmeti sağlamak için çok umutluyum ve kararlıyım, Enfield doğduğum ve hayatım boyunca yaşadığım yer. Enfield halkına hizmet etmek için kabine ve belediye liderliğini dört gözle bekliyorum.” dedi.

Çalışkan, yıllık genel kurul toplantısında grup lideri olarak seçildi ve 23 Mayıs’ta gerçekleşecek olan AGM’de resmi olarak Enfield Belediye lideri olarak açıklanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.