kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3753
EURO
35,0555
STERLIN
41,0275
BITCOIN
$70.376
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

“Ekonomik belirsizliklere rağmen kendinizden emin olun”

“Ekonomik belirsizliklere rağmen kendinizden emin olun”
11.05.2018
0
A+
A-

CORNERSTONE Business Recovery sahibi Engin Faik, Brexit süreci hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Londra merkezli ticari, finansal ve borçlanma danışmanlığı konusunda eşsiz bir deneyime sahip olan Cornerstone, bütün meslek alanlarına uzman görüş ve temsilcilik sunmaya devam etmektedir.

Cornerstone’ın uzman danışman kadrosunun başında 20 yıllık deneyimi olan avukat ve lisanslı haciz danışmanı Engin Faik, Brexit sürecini etkilerini değerlendirdi ve şu ifadeleri kullandı:

“Birleşik Krallığın AB’den ayrılma kararı üzerine, ekonomik ve politik belirsizlikler oluştuğunu görmekteyiz. Bu belirsizlikten dolayı bir süre daha özellikle işyeri sahipleri olumsuz yönde etkilenecektir. Birçok işletmenin sorunlarının büyük bir çoğunluğu özgüven eksikliğinden kaynaklanıyor. Şu anda ki sağlıklı ekonomide şirket yöneticileri Brexit’i bahane edip risklerden kaçınmamalı. İşleri ile ilgili planladıkları riskleri almalılar.”

Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılma kararından dolayı oluşan ekonomik belirsizliklere değinen Engin Faik “Brexit sonrası ilk belirsizlik döviz kurlarında meydana gelmişti ve bu ticari bir tedirginlik yaratmıştı. Brexit kararı sonrası Avrupa’da ticari ilişkilerin nasıl şekilleneceğini bilmiyoruz. Tarifelerin hangi yönde ilerleyeceğini bilmiyoruz ve bu nedenden dolayı döviz kurlarını hesaplamak zor olabiliyor. Bazı belirsizliklerden dolayı iş yeri yöneticilerinin yaptıkları ve yapacakları yatırımlar konusunda daha emin ve özgüvenli olmaları çok önemli.

Şu an çoğumuzun konuştuğu konu ise yumuşak veya sert bir Brexit sürecine mi sahip olacağız. Birleşik Krallığın AB ile bir anlaşmaya varmadan AB’den ayrılmasının söz konusu olacağını düşünmüyorum. Çünkü bu mantıklı bir davranış olmayacak. Avrupa’nın bir parçası olmaya devam edecekler, ancak mutabakat oranları, mekanizmaları, ithalatı, ihracatı, malları ve hizmetleri olmayacaktır.

Şu anki serbest piyasa kurlarından farklı ve dezavantajlı olmayacak kadar bir temel oluşacağını umuyoruz. Ancak ileriye dönük birçok İngiltere merkezli firma için esneklik olacaktır ve Avrupa’ya erişim hakkına sahip olacaktır. Bunun söz konusu olmadığı herhangi bir durumu öngöremiyorum. Aynı şekilde ise, Avrupa’da Birleşik Krallığa yönelik açık erişime ihtiyaç duyacaktır. Örneğin Amazon gibi işletmeler, tarife, prosedürler ve mevcut sistemler olmadan büyük bir sıkıntı yaşayacaktır.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.