kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3687
EURO
34,9635
STERLIN
40,9442
BITCOIN
$70.619
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Orta şiddetli yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

CHP İngiltere Birliği’nde Özçelik kazandı

CHP İngiltere Birliği’nde Özçelik kazandı
16.04.2018
0
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Londra’da ki kalesi olan CHP İngiltere Birliği 3.Dönem Yönetim Kurulu seçimi 15 Nisan 2018 Pazar günü Dalston’da bulunan Epic etkinlik salonunda gerçekleşti.

CHP Aydın ili Milletvekili ve CHP Merkez Yönetim Kurulu’nda Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Britanya Alevi Federasyonu, İngiltere Alevi Kültür Merkezi-Cemevi ve İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı ile farklı sivil toplum kuruluş temsilcileri de katıldı.

TEZCAN’IN İKTİDAR REÇETESİ

Bülent Tezcan yurt dışında yapılanmalarını en iyi şekilde sürdürmeye devam ettiklerini belirterek, iktidar olmaları için yapılması gerekenlerin reçetesini şu sözlerle aktardı:

“Türkiye’nin mutlu ve umutlu geleceğini kurmak için kararlı bir şekilde mücadele veren, sevgili yoldaşlarım. Buradan Türkiye’yi izlerken, haberleri izlerken, içiniz burkuluyor. Biliyorum ki o karanlık tabloya baktığınızda zaman zaman, belki de çoğu zaman kendinizi umutsuzluk içerisinde hissediyorsunuz. Ama umudu hiçbir zaman yitirmeyeceğiz. O doğru sözü, güzel sözü hiçbir zaman unutmayacağız. Aydınlığa en yakın olduğumuz zaman, karanlığın en yoğun olduğu andır. Türkiye, umudun ve geleceğin ışığının yanacağı güneş çok yakındır. Bizim bir davamız var; hak hukuk ve adalet davası. Bizim bir sevdamız var; Yoksulun olmadığı bir Türkiye sevdası. Bizim bir mücadelemiz var, bizim bir kavgamız var. Özgürlüklerin, coğrafyasının her yerinde hissedildiği bir Türkiye kavgası.”

Bülent Tezcan’ın konuşmasından sonra sırasıyla başkan adayları Erol Başarık, İsmet Yıldırım, Elif Gelirli ve Sibel Özçelik söz alarak, seçim sürecinde yapacaklarını vaad ettikleri işleri ve kendilerini tanıttılar. İsmet Yıldırım konuşmasında Elif Gelirli lehinde adaylıktan çekildiğini açıkladı.

KATILIM YÜKSEK OLMADI

Düzenlenen Genel Kurul’da yapılan seçimde toplam 516 üye sandık başına gitti. Seçim sonunda 366 oy alan Sibel Özçelik, iki yıllığına CHP İngiltere Birliği’nin yeni başkanı seçildi. Rakibi Elif Gelirli ise 146 oy aldı. 4 oy ise geçersiz sayıldı.

SİBEL ÖZÇELİK VE YENİ YÖNETİM LİSTESİ

Başkan Sibel Özçelik, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kazım Gül, Kemal Karalı, Meltem Boran, Murat Tepe, Cevdet Köse, Cangül Kartal, Seçkin Eren Selçuk, Sebiha Boyraz. Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri, Filiz Aktepe, Mustafa Durmaz ve Şükrü Gülşen.

ESKİ BAŞKAN DiKME’DEN ANLAMLI MESAJ

Kongre sonrasında eski Başkan Hasan Dikme sosyal medya hesabı üzerinden seçimlerle ilgili olarak bir teşekkür mesajı yayınladı. Mesajda, “CHP İngiltere Birliğinin Olağanüstü kurultayını bugün partimize ve bizlere yakışır bir şekilde tamamladık. Sibel hanım 366 oy alırken Elif Hanım 146 oy almıştır. Bu seçimin galibi CHP İngiltere Birliğidir. Bütün olumsuzluklara rağmen uzun ve zorlu mücadele sonunda partimizin İngiltere’de kurumsallaştırmayı başarmış olmanın gururunu ve onurunu yaşıyorum. Bu uzun ve meşakkatli yolda bana destek olan ve beni yalnız bırakmayan Yönetim Kurulu üyeleri arkadaşlarım; Kazım Gül, Sibel Özçelik, Sibel Alp, Şükrü Gülşen ve Seher Giyer hanıma teşekkür etmeyi borç bilirim.

Bunun yanı sıra, partisine sahip çıkan ve bizimle mücadele eden gençlik kollarımız, çok sayıda kadın arkadaşlarımız, değerli büyüklerim, Ziya Akşahin, Abdullah Nihat Yılmaz, Nimet Bozkurt, Kudret Yılmaz, Fatma Elliott, Sevda Velidedeoğlu ve daha nice adını saymadığım birçok değerli insanın emek ve katkılarına candan teşekkür ediyorum. Mücadele etmek zorunda kaldığım gereksiz kişiler olmasına rağmen, çok onurlu insanlar ve yeni yoldaşlar edindim.

Hayatını onurlu mücadelelere adamış biri olarak, bu süreçte bana her türlü katkı sunan siz değerli yoldaşlarımı saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Ben her zaman partimin ve yoldaşlarımın yanında olmaya devam edeceğim.

Artık yeni seçilmiş, genç dinamik ve harika yeni bir Yönetim Kurulu var. Eminim ki bu değerli yoldaşlarım teslim aldığı bayrağı daha ileriye taşıyacaklardır ve bende her zaman yanlarında olacağım.

Bugünkü seçim bir şeyi tekrar kanıtlamıştır ki; Yalan, iftira, karalama, sosyal medyadan yoldaşlara bel altından vurmak büyütmüyor tam tersine küçültüyor.

Elitist, tepeden bakan, halka cahil ve aptal muamelesi yapan sözde kendisini “aydın” sanalar, siyasi hayatlarında çizgisi olmayan ve sürekli zig-zag çizenleri bu toplum asla affetmez. En derin kalbi saygı ve sevgilerimle.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.