kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3291
EURO
35,0497
STERLIN
40,7720
BITCOIN
$70.672
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İngiltere’de Bakanlar Kurulu kararı

İngiltere’de Bakanlar Kurulu kararı
13.04.2018
0
A+
A-

 

İngiltere’de Perşembe günü yapılan Bakanlar Kurulu toplantısından “Suriye konusunda harekete geçmenin gerekli olduğu” kararı çıktı.

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, bakanların oy birliğiyle “Suriye’de daha fazla kimyasal silahın kullanılmasını önlemek için harekete geçmenin gerekli olduğuna” karar verdikleri belirtildi.

Bakanlar, Beşar Esad rejiminin kimyasal olduğundan şüphelenilen saldırıdan sorumlu olmasının “kuvvetle muhtemel” olduğunu da belirttiler.

Başbakanlık’ın açıklamasında, İngiltere’nin Suriye’ye olası bir askeri müdahalede yer alıp almayacağı konusunda ise bir bildirimde bulunulmadı.

BBC’ye konuşan Ulaştırma Bakanı Jo Johnson, “Şu noktada askeri müdahalede bulunmaya ilişkin bir karar alınmadı” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump ile İngiltere Başbakanı Theresa May Perşembe akşamı yaptıkları telefon görüşmesinde, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın “kimyasal silah kullanılmasına yönelik tehlikeli bir davranış kalıbı geliştirdiği” konusunda anlaştıkları belirtildi.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamada iki liderin, “Suriye’de kimyasal silah kullanımına uluslararası bir yanıt verilmesi konusunda birlikte çalışmaya devam kararı aldıkları” kaydedildi.

ABD Başkanı Trump’ın ilerleyen saatlerde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmesi bekleniyor.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Trump’ın Ulusal Güvenlik Konseyi ile bir araya geldiği ancak bu toplantıdan Suriye konusunda nihai bir kararın çıkmadığı belirtilmişti.

BBC’ye konuşan kaynaklar, Theresa May’in, parlamentodan onay almaksızın Suriye’de askeri müdahaleye katılım kararı almak için hazır göründüğünü söyledi.

BBC’nin diplomasi muhabiri James Landale, kabinenin May’i desteklemesinin beklendiğini, ancak bunun muhalefetteki İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn de olmak üzere parlamentoya danışılmasını isteyen bazı milletvekillerini öfkelendirebileceğini söylüyor.

May, bütün işaretlerin saldırıdan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın sorumlu olduğunu gösterdiğini, ancak rejimin suçlu bulunması halinde bir müdahalenin gerçekleşmesi gerektiğini kaydetmişti.

Başkent Şam yakınlarındaki Doğu Guta’yı kontrolü altında tutan silahlı örgütler ve bunlara yakın yardım kuruluşları, Cumartesi akşamı ordunun Duma ilçesine kimyasal saldırı düzenlediğini ve onlarca kişinin ölümüne yol açtığını iddia etmişti.

Suriye hükümeti ise suçlamaları reddediyor. (BBCTÜRKÇE)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.