kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3773
EURO
35,0541
STERLIN
41,0226
BITCOIN
$70.474
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

‘Halktan Biri’ tiyatroseverlerle buluşacak

‘Halktan Biri’ tiyatroseverlerle buluşacak
13.04.2018
0
A+
A-

“BAZEN herkesi kandırabilirsiniz, bazı insanları her zaman kandırabilirsiniz, ama herkesi her zaman kandıramazsınız.”

Day-Mer Londra Meydan Sahnesi bu kez ‘Halktan Biri’ oyunuyla 4 ve 5 Mayıs 2018’de perdelerini açıyor.

Sam Bobrick’ın yazdığı Rahime Simpson’un yönettiği ‘Halktan Biri’, ABD’de uygulanan ekonomi politikalarının kurbanı olarak işsiz kalan ve bu nedenle de ABD başkanına eleştirel nitelikte mektuplar yazan sıradan bir vatandaşı, halktan birini konu edinir. Başkana yazılan mektuplar arasında tesadüfi yapılan bir seçim sonucunda yazdıkları başkana dek ulaşan bu vatandaş artık sistem için bir tehdit oluşturmaya başlar. Güvenlik güçlerini ve bu anlamda da sistem yanlısı düşünceyi temsil eden bir hükümet yetkilisi bu duruma son vermek için görevlendirilir.

Aslında çözüm basittir: Ya bu sıradan vatandaş dönüşüm geçirerek sisteme uyum sağlayacak ya da sistem tarafından yok edilecektir. Oyun bu aşamadan sonra dürüst bir bireyin sistemi ne kadar dönüştürebileceği sorusuna yanıt aramaktadır. Trajikomik ilerleyen öyküde iktidarı eleştiren bireylerin, kazanç sağlamak için çalışan sistem karşısında başarı şansı olmadığını göstermektedir. Oyunu izlediğinizde kapitalist sistemin tüm ülkelerde benzer kurallarla işlediğini görerek şaşıracaksınız. Sanki bir kopya kağıdından çıkarılmış gibi bütün ülkelerde birebir benzeyen seçim çalışmaları, hükümet politikaları, siyasetçiler ile oyun sizi bazen güldürecek, bazen de öfkelendirecek. Oyun Amerikan Başkanı nezdinde kendini kral/sultan/başkan sanan tüm megalomanları çimdikliyor.

1989 yılından bu yana onlarca oyun sergileyen Day-Mer Londra Meydan Sahnesi geçen yıl kadın oyunlarıyla Tiyatro Günleri gerçekleştirmiş, kadına yönelik her türlü şiddeti kınayarak etkinliği kadınlara atfetmişti. Toplumsal sorumluluğun bilincinde olan gurup bu yılki oyunuyla da baskıcı rejimleri kınıyor ve oyunda şu sözleri öne çıkararak sesleniyor; “Bazen herkesi kandırabilirsiniz, bazı insanları her zaman kandırabilirsiniz, ama herkesi her zaman kandıramazsınız”. İyi seyirler.

Tarih: 4 Mayıs Cuma saat 19.30 – 5 Mayıs Cumartesi saat 16.30 ve 19.30

Adres: 22 Moorfield Road, Tottenham, N17 6PY

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.