kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3355
EURO
35,1531
STERLIN
41,1376
BITCOIN
$65.016
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Londra Osmanlı İmparatorluğu’nu yeniden keşfediyor

Osmanlı İmparatorluğu’nu ve imparatorluğun günümüz ortadoğusunu nasıl etkilediğini konu alan bir konuşma düzenleniyor.

Londra Osmanlı İmparatorluğu’nu yeniden keşfediyor
17.10.2013
0
A+
A-

Londra’da Middlesex Üniversitesi’nde Osmanlı İmparatorluğu’nu ve imparatorluğun günümüz ortadoğusunu nasıl etkilediğini konu alan bir konuşma düzenleniyor.
Konuşma BBC 2’nin üç bölümden oluşan Osmanlı İmparatorluğu’nu konu alan tarihi belgesel dizininin yapımcılarını ve önde gelen insan hakları uzmanını bir araya getirecek. Münakaşada insan hakları, özellikle de azınlık hakları konusunda Osmanlı İmparatorluğu’ndan hangi dersler çıkarılabileceğini tartışacak.

Son İslam İmparatorluğu’nun Ortadoğu’da ve Avrupa’da devletlerin azınlıklara bakış açısının gelişmesine nasıl bir katkıda bulunabileceği ve Türkiye’nin Batı’nın İslam anlayışını etkileyecek kilit nokta olup olmadığı ele alınacak.

BBC’nin “Osmanlı: Avrupa’nın Müslüman İmparatorları” adlı dizinin yapımcısı Mike Smith, BBC Din ve Ahlak Editörü ve Middlesex Universitesi profesörü Aaqil Ahmed ve insan hakları uzmanı Dr. Kathleen Cavanaugh tarafından Osmanlı’nın azınlık haklarıyla ilgili politikaları münakaşa edilecek.

Münakaşadan sonra Middlesex Universitesi profesörü Joshua Castellino ve Galway İrlanda Milli Üniversitesi’nden Kathleen Cavanaugh tarafından yazılmış olan “Ortadoğu’da Azınlık Hakları” isimli kitap tanıtılacak.

Toplantıda BBC’nin tarihi dizisinden bazı bölümler de gösterilecek.

Konuşma 18 Ekim Cuma günü 3:30’da Middlesex Üniversitesi’nde yapılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.