kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5865
EURO
34,8497
STERLIN
40,6973
BITCOIN
$64.770
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Diyanet Vakfı Camisi’nde Regaip Kandili

Diyanet Vakfı Camisi’nde Regaip Kandili
29.03.2018
0
A+
A-

İNGİLTERE Türk Diyanet Vakfı Camisinde Regaip Kandili dolayısı ile program gerçekleştirildi.

Mübarek üç ayların ilk önemli gecesi olan Regaip Kandili 22 Mart Perşembe gecesi, akşam namazından sonra yapılan programla idrak edildi. Hafta içi olmasına rağmen yoğun katılımla gerçekleşen programda cami imamı İsa Karadere ve cami cemaatinden kişilerce Kuran’ı Kerim ayetleri, dualar ve ilahiler okundu. Yatsı namazı öncesi başlayan programda İsa Karadere bir de hutbe verdi. Karadere insanı anne karnından başlayıp ahirete kadar devam edecek olan yolculuğunu anlattı.

“İnsanın yolculuğu anne karnında başlar. Anne karnından dünya gelir, yolculuk devam eder. Bu geçici dünyada belli bir süre kalır ahiret alemine göç eder ancak yolculuk bitmez. Kabir alemi, daha sonra yeniden diriliş, kıyamet günü mahşer meydanına yürüyüş; ama yolculuk devam eder yine bitmez. Yolculuk ne zaman biter? İnsan cennet yahut cehenneme varana kadar. Sonu ya cennet ya da cehennem; iki yoldan birine girene kadar insanın yolculuğu devam eder. Bu yolculuk esnasında aktif olarak çalışabileceğiniz, hazırlık yapabileceğiniz tek yer dünya hayatıdır. Dünya hayatı bizim gerçek evimiz için, gerçek gideceğimiz yer için hazırlık yapabileceğimiz tek fırsattır. Dünya hayatı bir oyun yeri değildir. Dünya hayatı sadece ve sadece mal ve mülk için biriktirme yeri değildir. Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor: “Akıllı insan daha ölmeden hesabını yapan, birikimini yapan, azığını hazırlayan insandır.” Çünkü sonumuz belli. En fazla 100 yıl sonra şu camide bir arada olduğumuz insanlardan hiçbiri olmayacak.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.