kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3352
EURO
35,1622
STERLIN
41,1006
BITCOIN
$65.150
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Termik santral projesine büyük tepki

Termik santral projesine büyük tepki
06.03.2018
0
A+
A-

Türkiye’de yapılması planlanan birçok termik santral projesine tepki görmeye devam ediyor. Bu tepkilerden birisi de Londra’da bulunan EL-COM (Elbistan Community Centre)’dan geldi. Elbistan’ın Akbayır Köyü’ne yapılması düşünülen termik santral ile ilgili olarak birçok dernek üyesi ve halk tepkisini göstermek için Britanya Alevi Federasyonunda toplanarak doğanın yok edilmesine sessiz kalmayacakları mesajını iletti.

Yapılan basın açıklamasında bölgede ciddi bir şekilde şeker pancarı ve tarım üretimi yapıldığı ve termik santralin bölge halkını son derece olumsuz etkileceğine değinilerek şunlar paylaşıldı:

“Elbistan’da sanayileşmenin başlaması ile çevre sorunları iyice artmaya başladı. Akbayır Köyü’ne yapılması düşünülen termik santral, hem Elbistan halkı hem de Türkiye’nin geneli için ciddi tehlike oluşturmaktadır. Termik santral, tarımı günden güne bitiren, su kaynaklarını yok eden, başta yapıldığı bölgenin havası olmak üzere zamanla çevredeki bütün yerleşim yerlerinin havasını kirleten, kanser hastalıklarına davetiye çıkaran son derece tehlikeli ve insan hayatını günden güne yok eden endüstriyel yapılardır. Elbistan’ın coğrafi konumu gereği hava sirkülasyonu azdır çünkü etrafı dağlarla çevrilidir. Buraya yapılacak olan termik santralin atıkları şehirde toplanacaktır ve şehir hayatına da çok ciddi tehdit unsuru olmaktadır. Tüm bunları bilerek termik santralde ısrar etmek açık açık ölüme davetiye çıkarmaktır!”

EL-COM (Elbistan Community Centre), Britanya Alevi Federasyonu, Kürecikliler Dayanışma Derneği, Göksunlular Dayanışma Derneği, Demircilik Dayanışma Derneği, Gürünlüler Dayanışma Derneği adına Hüseyin Kılıç, İmam Ceyhan, Mustafa Doğan, Bülent Ordu, İsrafil ERBİL, Ahmet Altun, Mehmet Ali Altun, Hasan GÜL, Doğan Temur’da protestoya destek verdi.

 

 

 

Yorumlar

  1. hasan Marasli says:

    Ingiltere’de de birçok termik santral var, yapımları devam eden ve yeni yapılacaklar da var. Bunlara neden protesto etmiyorsunuz? Isinize geldigi gibi devlet dusmanligi, reform dusmanligi, teknoloji dusmanligi yapmaya devam ediyorsunuz. Hükümet iyi bişeyler yapmasın yapilacaksa engel olalım derdindesiniz. Sizden birileri olsa Ornek CHP(hayatta iktidar olamayacak) hep birlikte desteklersiniz neden çünkü Başkanı Alevi. Birde çok sumrunuzda sanki ELbistani düşünmek veya oradaki halki düşünmek siz rahat rahat yasarken amacinizin ne oldugunu oradaki halk biliyor ve hiç biri sizi desteklemiyor.Siz anca oralarda reklam pesindesiniz. Gecin bunlara gecin siz istenizde istemenizde Termik Santral yapılacak. Oradaki halka Elektrik Goturulecek siz Ingilterede rahat yasarken oradaki yaşayanları düşünmezsiniz. Termik ve nukleer santraller dünyada bir çok gelişmiş ülkede olduğu gibi Turkiyede de olacak ve Turkiye Teknolojiyi enerji gücüyle birleştirecek. Size biraz samimi olup icten olsaydiniz birazda cesaretiniz olsaydi Ulkenizi desteklerdiniz hiç birşeyde samimi degilsiniz. Hep provakasyon pesinde reklam ve medyada duyulma çabası icindesiniz birakin artık halk millet yozunu açtı sizin gibi sahte protestolara karni tok yemiyorlar bu numaralari.