kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3484
EURO
35,0098
STERLIN
40,9625
BITCOIN
$70.731
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Türkiye’deki mal varlıklarının İngiltere’de bildirilmesi paneli gerçekleşti

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İngiltere Birliğinin düzenlemiş olduğu “Türkiye’deki mal varlıklarının Birleşik Krallıkta bildirilmesi” konulu panele ilgi yoğun oldu.

Türkiye’deki mal varlıklarının İngiltere’de bildirilmesi paneli gerçekleşti
01.03.2018
0
A+
A-

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İngiltere Birliğinin düzenlemiş olduğu “Türkiye’deki mal varlıklarının Birleşik Krallıkta bildirilmesi” konulu panele ilgi yoğun oldu.

Türkiye’nin de üye olduğu Avrupa Güvenlik ve İş birliği Teşkilatı’nın (AGİT) aldığı karar doğrultusunda Birleşik Krallık’ta yaşayan Türk vatandaşlar arasında ciddi bir merak olmuştu.

AGİT’e üye olan ülke vatandaşlarının yaşadıkları ülkede sosyal yardım alabilmeleri için kendi ülkelerinde herhangi bir mal varlığının bulunmaması gerekiyor. Yapılan anlaşmaya göre yurt dışında yaşayan gurbetçilerin tüm gayrimenkulleri ve banka hesapları mercek altına alınacak. Uluslararası anlaşma kapsamında yardım alan vatandaşların Türkiye’deki mal varlıkları tek tek incelenecek.

Uzun bir süredir gündemde olan ve endişe yaratan bu uluslararası anlaşma üzerine 25 Şubat Pazar günü CHP İngiltere Çalışma Merkezinde bir bilgilendirme paneli gerçekleşti. Gerçekleşen panelde konuşmacılar Türkiye’deki mal varlıklarının Birleşik Krallığa bildirilmesi hakkında katılımcıların sorularını yanıtladı.

Moderatörlüğünü CHP İngiltere Birliği Kadın Kolları Başkanı Dilek Gerçek’in yaptığı panele konuşmacı olarak; Advantage Avukatlık Ofisi’nden Avukat Fidan Osoy, İnsan Halkları danışmanı Filiz Aktepe ve Avukat Sevim Özdemir katıldı.

1 Ocak 2018 tarihinde başlayan yeni anlaşma ile Avrupa Güvenlik ve İş birliği Teşkilatı’na (AGİT) üye olan ülke vatandaşlarının kendi vatanlarında bulunan gayrimenkulleri incelemeye alınması ve yüz binlerce Türk vatandaşının yaşadığı İngiltere ve Londra’da yaşayan Türkleri de yakından etkileyecek bu karar ile ilişkin Av. Fidan Osoy önemli açıklamalarda bulundu.

Av. Osoy, “Türkiye’nin Avrupa Güvenlik ve İş birliği teşkilatına üye ülkeler arasında uzlaşan otomatik bilgi transferi 1 0CAK 2018’den itibari ile yürürlüğe girdi. İngiltere’de sosyal yardım alan bir kişinin Türkiye’de parası veya mülkü olduğu belirlenirse önce yardımı kesilecek ardında da parası faizi ile geri alınacaktır.

Birçok Türk vatandaşlar yardım almaktadır ve bu kadar yardıma muhtaç onları etkileyecektir. Çoğunun gelir seviyesi düşük ve burada büyük bir mağduriyet yaşanacaktır. Bu yasa sadece yardım alanlar için değil, burada çalışıyor ama yardım almıyorsanız bile Türkiye’de gayrimenkul ve belirli bir geliriniz varsa bu herkesi etkileyecektir. Geliriniz varsa burada bu vergiyi ödemek zorunda kalacaksınız ve bunu beyan etmek zorundasınız” dedi.

Bu uluslararası anlaşma çerçevesi içinde Av. Fidan Osoy kimlerin vergi sorumluluğunu beyan etmeli üzerine şunları ekledi:

“Bu durum vergi yükümlüğünü tamamen veya kısmen diğer ülkelerde taşınır veya taşınmaz malları özelinde beyan etmek isteyen herkesi ve hepimizi etkileyecektir. Ayrıca ödenmemiş veya atlanmış vergi sorumluluğu olan herkes bu yasadan etkilenecektir.

İngiltere dışında herhangi bir gelir kaynağı olanlar Birleşik Krallık dışında bir bölgede bulunan veya tutulan varlıklar örneğiniz ev, araba, gemi, taşınmaz mal ve varlığı gibi mülkler.

Birleşik Krallık dışında bir bölgeye veya İngiltere dışında bir ülkeye ait ödenmemiş veya ihmal edilen Birleşik Krallık vergisine bağlı olan fonların bildirimi ve bu düzenleme kapsamındadır.”

Türkiye’deki mal varlıklarını beyan etmeyen Türk Vatandaşların karşılaşabileceği sorunlara değinen Osoy, bu konu ile ilgili Türkiye’nin İngiltere’ye göre daha farklı açıklamalarda bulunduğunu vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.