kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5997
EURO
34,8019
STERLIN
40,5513
BITCOIN
$64.857
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
10°C
LONDRA
10°C
şiddetli yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

NHS protestolarına Day-Mer’den destek

NHS protestolarına Day-Mer’den destek
06.02.2018
0
A+
A-

Londra’da binlerce kişi Ulusal Sağlık Servisinde (NHS) yapılan kesintiler ve servisin özelleştirilmeye çalışılmasını protesto için 3 Şubat 2018 Cumartesi günü Londra Merkezinde toplanarak Başbakanlık konutunun önüne yürüdü.

Birçok sivil toplum örgütünün katıldığı kalabalığın sık sık ‘NHS bizimdir bizim kalacak’ şeklinde sloganlar attığı gözlendi.

Sağlık sektöründe birçok çalışanın yoğun katılım gösterdiği protestolara PCS, NUT, RMT, UNISON gibi ülke çapında bilinen büyük sendika kuruluşlarının temsilci ve üyelerinin de katıldığı eylemlerde yapılan konuşmalarda halkın vergileri ile oluşturulan NHS’in satılmaya çalışılmasına müsaade edilmeyeceği ve NHS tarafından yapılan haksız kesintilere göz yumulmayacağı mesajı verildi.

JEREMY CORBYN KATILMADI

Geçen yıl Mart ayında düzenlenen NHS eylemlerinde en ön saflarda yerini alan Corbyn’in bu yıl düzenlenen protestolara katılmadığını gören birçok parti sempatizanı ise hayal kırıklığına uğradı. Ancak Corbyn protestolarla ilgili destek mesajı içeren bir video paylaştı.

Binlerce kişinin katıldığı NHS protestolarına destek veren Day-Mer yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada özetle şunlar söylendi:

“Aralık 2017 verilerine göre en az 21 hastane Black Alert’da. Bu durum, hastaların güvenliğini sağlama garantisi olmaması demek. 2017 Noel haftasında 16900 kişi NHS ambulanslarında, acil serviste bekletildi. 4 saat ambulans beklerken veya hastane koridorlarında ölen hastalar var. 55 bin ameliyat gecikti. Tüm bunlar; NHS üzerinde hem çalışanların, hem hastanelerin bakımı, araç gereç ihtiyaçlarının karşılanması için yeterli bütçe ayrılmaması, bütçe kesintisi politikalarının bir sonucudur. Bu durum sağlık emekçileri açısından, hastane çalışanlarının fazla çalışma sonucu aşırı gergin olmalarını, hata yapmalarını, hasta güvenliğinin tehlikeye atılmasını ve çalışanların bu durumla baş edememesi sonucunu doğurmaktadır. İnsanlar, boş vaadlerde bulunan ve halkın sağlığını tehlikeye atan politikacılardan artık bıktı. Başta, Ulusal Sağlık Servisi’ne gereken bütçenin ayrılmasının yanı sıra, var olan tüm özelleştirme planlarının sonlandırılması ve sağlık sisteminde özelleştirilmiş bölümlerin tekrardan kamulaştırılmasını istiyoruz. 70 yıl önce İngiltere’deki işçi ve emekçilerin büyük mücadeleler vererek kurdukları, yerli ve göçmen işçilerin emeği ile bugünlere gelen Ulusal Sağlık Servisi’ne sahip çıkıp bu krize son verelim. Sağlık hepimiz için gereklidir.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.